Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Per-Olov, 53, slog två hole- in-one (!) på samma runda

Här är en till som gjort dubbla hole-in-ones
Så här glad blev Per-Olov Apell när han gjorde en hole-in-one.
Foto: Privat
Så här glad blev han också.
Foto: Privat

Per-Olov Apell, 53, trodde inte sina ögon när golfbollen rullade ner i koppen och han gjorde sitt livs första hole-in-one.

Några minuter senare var det dags igen.

– Då snurrade det bara i huvudet, säger Per-Olov.

– Vänta lite, jag är på golfbanan.

En liten stund och ett slag senare fattar Per-Olov Apell luren igen. Han har en ledig torsdagsförmiddag och är ute och golfar med sin farbror på banan hemma i Lidköping.

– I 32 år har jag spelat golf, konstaterar Per-Olov.

Men aldrig tidigare har han varit med om det han fick uppleva på samma bana i måndags. Och, törs vi nog säga, aldrig kommer han få vara med om det igen.

– Jag kollade i går och det är fem kända fall i Sverige. Och sannolikheten är en på 67 miljoner läste jag, säger Per-Olov Apell.

Per-Olovs första hole-in-one

Det han talar om är den dubbla hole-in-one han gjorde och som Nya Lidköpings-Tidningen var först med att skriva om. Som NLT konstaterar: Medspelarna Bosse Hansson, Leif Lidholm och Hans-Gunnar Olsson trodde knappt sina ögon.

Inte Per-Olov heller för den delen.

– Vi peggade upp på tvåan. Det blåste rätt bra och jag tog järnåttan, berättar Per-Olov Apell om sin första fullträff, på hål nummer två.

Golfkamraterna kunde först inte hitta bollen och trodde att slagit blivit för långt.

– Men någon sa: ”Kolla i hålet, kolla i hålet”. Och där låg den. Då sa jag: ”Nu skiter jag i den här jävla rundan, för nu har jag gjort det jag ska i golf”.

Per-Olovs andra hole-in-one

Som tur var stod inte Per-Olov Apell vid sitt ord, utan golfarna gick vidare på banan. Och på hål nummer 18 slog blixten ner för andra gången: Hole-in-one igen.

– De andra skrek. Då bara snurrade det i huvudet. Det stämde inte, man kan inte göra två hole-in-one på samma runda, säger Per-Olov Apell.

När chocken lagt sig och Per-Olov insett vad det egentligen var som hänt bjöd han, någon dag senare, sina golfkompisar på champagne för att fira. En viss uppståndelse har det blivit för honom.

– Vi tog lite champagne i går med de här gubbarna. Det är några som har velat prata lite, säger han.

Men du fortsätter golfa som vanligt och har inga planer på att sluta på topp?

– Nej, det har jag inte. Jag kommer fortsätta så länge jag bara kan. Det här är det roligaste som finns.


LÄS MER: Svenske stjärnan med historisk hole-in-one


LÄS MER: Lennart slog hole-in-one – två gånger på en runda