Golfsemester i värmen – bästa tipsen för dig

The Els Club i Malaysia
Foto: The Els Club
Utbudet av golfresor är enormt – många vill hålla i gång spelet under det mörka vinterhalvåret genom att resa till varmare breddgrader.
Foto: Shutterstock

Många golfälskare drar söderut för att hålla i gång spelet under vintern. 

Eller kanske för att vässa formen och få en rivstart innan säsongen börjar i Sverige.

– Golfresorna har fått ett uppsving. Många vill utveckla sin golf och åker i väg på en golfvecka där både spel och träning ingår, säger Eric Franzén, chefredaktör på tidningen Golf Digest.

Här tipsar han om spännande resmål för golfare.

Utbudet är enormt och både specialarrangörer och charterbolag erbjuder resor till jordens alla hörn för alla som längtar efter att golfa när det är som mörkast och kallast i Sverige.

Eric Franzén, chefredaktör på tidningen Golf Digest, berättar om de regioner som är de mest populära golfresmålen under vintern:

– Thailand har varit väldigt starkt under en längre tid, Det är en region där många lägger sin vintersemester och där det finns många bofasta svenskar. I och med det har det byggts upp en mindre svensk golfcommunity, säger han och nämner anläggningen Black Mountain utanför Hua Hin där också flera svenska proffs tränar på vintern.

Eric Franzén, chefredaktör för tidningen Golf Digest tipsar om resmål för golfare.

Eric Franzén konstaterar att det även finns möjlighet till bra golf runt Bangkok, vilket kanske inte många har hunnit upptäcka.

– Det är absolut värt att kolla in, säger han och framhåller även Malaysia och Indonesien där det finns flera banor av hög klass, som både är bra golfmässigt, har bra design kombinerat med sceniska vyer.

”Spektakulära partier”

I Malaysia finns tourbanan TPC Kuala Lumpur direkt i huvudstadens närhet samt bildsköna The Els Club Desaru Coast i den södra delen.

– Flaggskeppsanläggningen på Bali heter Nirwana Bali Resort. Banan där har ett antal spektakulära partier, säger Eric Franzén.

Florida är fortfarande ett mycket populärt resmål för svenska golfare och har ett väldigt stort utbud av golfanläggningar.

–  Det finns många möjligheter att mixa banor i olika prisklasser. Om du vill lägga mer pengar på att spela på en toppbana någon dag, kan du blanda med banor i mellanklass och det finns även budgetalternativ. Golfen här är så konkurrensutsatt att det går att hitta bra paketlösningar till bra priser. På sajten golfnow.com kan man söka efter dagliga erbjudanden, säger Eric Franzén.

”Roligare än spanska solkusten”

Han vill också tipsa om ett golfresmål i Marocko – en hotellresort som heter Mazagan:

– Det ligger direkt vid havet någon timmes resa utanför Casablanca. Här får man en väldigt bra upplevelse, både sett till golfen, mat och boende. Det är en bra prisbild, och roligare och mer att upptäcka jämfört med om man åker till spanska solkusten.

West Cliffs i Portugal.
Foto: West Cliffs

På närmare håll, i Europa, har Eric Franzén en annan favorit:

– Banan heter West Cliffs och anläggningen Praia del Rey. Det ligger utanför Lissabon vid Atlantkusten. Här får du en typ av golf som majoriteten av de mer traditionella vinterresmålen inte kan erbjuda. Det är mer vild seaside-golf som är en upplevelse som definitivt sätter sinnena på helspänn.

Många kombinerar spel och träning

Överlag ökar intresset för golfresor menar Eric Franzén och det handlar ofta om resenärer som vill åka i väg för att utveckla sin golf när det är vinter i Sverige.

– Många åker på en golfvecka där både spel och träning ingår. Flera svenska tränare arrangerar resor och tar med sig grupper. Man vill ta tillfället i akt och komma i gång innan säsongen börjar i Sverige.