Foto: Robert Boman
 Foto: Robert Boman

Lämnar allsvenskan – för spel i grannlandet

Publicerad

Godsway Donyoh, 21, lämnar Falkenbergs FF.

Ny klubb för anfallaren blir danska Nordsjälland.

– Det här är en fantastisk möjlighet för mig, säger han till klubbens hemsida.

Efter tre allsvenska säsonger i Djurgården respektive Falkenberg lämnar 21-årige Godsway Donyoh allsvenskan för spel i Danmark.

Den ghananske anfallaren har skrivit på ett tvåårskontrakt med FC Nordsjälland.

– Det här är en fantastisk möjlighet för mig. Klubben spelar den typen av fotboll som passar mig bäst. Det betyder otroligt mycket att komma till en klubb som ger unga spelare chansen att få spela, säger han till Nordsjällands hemsida.

– Det är ett nytt kapitel i min karriär. Jag hoppas kunna ta tillvara på möjligheten att prestera så bra som möjligt, hjälpa truppen att utvecklas och nå de resultat som vi vill.

"Kan ta nästa kliv här"

Tränare Kasper Hjulmand om nyförvärvet:

– Godsway är en intressant talang med målgörarkvalitéer. Han kommer att ge oss nya alternativ i anfallsspelet och jag tror att han kan ta nästa kliv här.

Donyoh gjorde två mål på 13 matcher för Falkenberg den gångna säsongen.

I Nordsjälland, just nu ligaåtta, blir han lagkamrat med den tidigare Blåvittspelaren David Moberg Karlsson.

Tim Öberg

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag