Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Glenns affärer och bråk med kvinnorna

Helena och Glenn Hysén var gifta i 27 år.Foto: HENRIK JANSSON
2011 hittar Helena ett sms i Glenns telefon från hans älskarinna, fotomodellen och tandsköterskan Marie Brogren, som han träffat på en reklaminspelning.Foto: OKÄND
Kerstin och Glenn och deras son Tobias tillsammans med Glenns föräldrar Kurt och Elvy Hysén (till höger). Bilden är tagen i Eindhoven inför Glenn Hyséns debut i holländska ligan.Foto: BILDBYRÅN
Glenn HysénFoto: HENRIK JANSSON

Glenn Hysén har levt hela sitt vuxna liv i rampljuset, och det har lyst även på dem som levt vid hans sida.

Kanske har just det varit en del av tjusningen, resonerar exhustrun Helena Hysén:

– Det är ju en status att vara med Glenn Hysén om man ska vara riktigt ärlig, säger hon.

1978 är Glenn Ingvar Hysén 19 år gammal. Han har precis värvats till IFK Göteborg, och i samma veva har han träffat och förälskat sig i den ett år äldre Kerstin Mellbin. 

Där och då är Glenn inte mycket mer än en lovande mittback, men hans stjärna är på uppåtgående.

1982 bärgar Blåvitt tre tunga titlar – serieseger, svenska cupen och Uefacupen – och en viktig kugge i lagmaskineriet är Glenn Hysén. Samma år blir han och Kerstin också föräldrar till en lite pojke, som döps till Tobias men kallas för ”Tobbe”.

Året efter, 1983, utnämns Glenn till lagkapten i Blåvitt, han tilldelas Guldbollen, storspelar i landslaget och värvas av den holländska proffsklubben PSV Eindhoven. 

Glenn Hysén är framgångsrik, känd och – enligt den kvinna som snart ska stjäla den prisade mittbackens hjärta – mycket attraktiv.

– Då var han inte gråhårig, då var han mörkhårig med skäggstubb och väldigt, väldigt vacker, berättar Helena Hysén.

Helena och Glenn Hysén var gifta i 27 år.Foto: Kanal 5

Helena bestämmer sig för att inte stå vid sidlinjen och tråna, och tillsammans med sin stab av rådgivande väninnor smider hon planer för hur hon ska fånga den stilige mannens intresse. Söndagen den fjärde maj 1986 utses till Dagen D: "Dags för aktion".

Två affärer och två skilsmässor

Glenn Hysén är nu tillbaka i Sverige, tillbaka i Blåvitt, och efter en match mot IFK Norrköping skrider Helena till verket.

– Jag fejkade ett motorstopp, det var det enda sättet jag skulle kunna få kontakt med honom. Ursäkta, men min bil startar inte”, så gick det till, har Helena Hysén tidigare berättat i ”Hyséns” i kanal 5.

– Han lyfte motorhuven, men han hade ingen aning om vad det var och han drog i lite sladdar. Så började vi prata lite och det kom fram att jag bodde längre ner på gatan. "Här är mitt visitkort", sen dröjde det bara fem minuter och så ringde han.

De båda inleder en affär, och gifter sig efter att Glenn och Kerstin gått skilda vägar.

I sin självbiografi från 2012, ”Ha de' gott!”, beskriver Glenn Hysén skilsmässan från Kerstin som ”lugn” – åtminstone jämfört med det som komma skulle. 

Helena och Glenn förblir gifta i 27 år. Men julafton 2011 hittar Helena ett sms i Glenns telefon från hans älskarinna, fotomodellen och tandsköterskan Marie Brogren, som han träffat på en reklaminspelning i Stockholm.

– Vi tittade på varandra och hajade till, både jag och han. Det var kemi från första stund, har Marie Brogren tidigare berättat.

Helena blir, enligt Glenn Hyséns självbiografi, ”skogstokig”. Glenn vill skilja sig, men Helena vägrar till en början att skriva på de nödvändiga papprena. 

”Kärleken vi hade var enorm”

Bråken mellan Glenn och Helena blir en följetong i tidningarna, och letar sig även in i den nya relationen. En kil slås in mellan dem, och kort efter att Glenn och Helenas skilsmässa gått igenom, går även Marie och Glenn åt var sitt håll.

– Den kärleken vi hade var helt enorm, vi säger båda två att vi alltid kommer att älska varandra, berättade Marie i en intervju från 2012, strax efter separationen.

Två år senare träffar Glenn Hysén nästa kärlek, den 20 år yngre Therese Skoglund. De förlovar sig snabbt, men bara ett drygt halvår senare har förhållandet nått vägs ände.

Therese Skoglund och Glenn Hysén var förlovade i ett par månader.Foto: KARL HENRIK EDLUND

– Vi levde ganska olika liv, jag och Glenn. Hans barn är vuxna och mina två var hyfsat små, har Therese Skoglund tidigare berättat.

I samband med uppbrottet sa Glenn Hysén:

– Vi har inte riktigt samma värderingar på livet. Hon är ju 20 år yngre än mig och ja, vi funkade inte helt enkelt. Hon är en görgo tjej och en underbar människa, Vi trodde att det skulle funka, men det gjorde det inte.

Det dröjer dock inte länge innan Amor åter skjuter pilar i den grånade fotbollshjältens hjärta. Bara några månader efter separationen från Therese, träffar Glenn av en slump Camilla Lendott, 49, på en sportbar.

– Mina vänner hade försökt locka mig till att titta på fotboll ett antal gånger, och just den söndagen hade jag ingen ursäkt till att inte komma, berättade Camilla när GT besökte paret i deras gemensamma lägenhet tidigare i höst.

”Status att vara med Glenn”

Dejtandet hölls inledningsvis hemligt. Knappt ens familjerna hade fått veta om den nya romansen.

Då hamnade det hos tidningarna.

– Det är klart att det var läskigt. Jag var inte medveten om att det var så stort som det är, och de här åren har det nästan bara blivit mer och mer. Det är ett nytt liv att komma in i, har Camilla Lendott tidigare berättat.

Camilla Lendott och Glenn Hysén är ett par sedan ett par år tillbaka. Foto: HENRIK JANSSON

Men Helena Hysén tror att den mediala uppmärksamheten kring exmaken kan ha varit till hans fördel i kontakten med det motsatta könet.

– De här kvinnorna som har fallit för Glenn... Det är ju en status att vara med Glenn Hysén om man ska vara riktigt ärlig. Det är många som kanske inte haft den statusen innan som kanske inte fått uppleva det man får när man är med Glenn, säger hon. 

– Han är liksom överallt och lite famous, det är väl klart att det är lockande för någon som tycker det är spännande.

Glenn Hysén och Camilla Lendott har varit ett par i tre års tid, är förlovade och bor i en gemensam lägenhet i Lunden i centrala Göteborg.