Glenn Strömbergs nya succé: ”Överraskad”

Viasat-profilerna Frida Nordstrand och Glenn Strömberg har jobbat ihop i tio år. Nu berättar de om den starka och nära vänskap de har utvecklat under åren.
Glenn Strömberg.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Gekås vd Boris Lennerhov.
Foto: HENRIK JANSSON
Foto: ROBIN ARON

Glenn Strömberg, 59, gör försäljningssuccé.

Fotbollsprofilen har sålt kläder på Gekås Ullared för över 10 miljoner kronor.

– Jag är positivt överraskad, säger Strömberg som i dag och i morgon är på plats på varuhuset.

Glenn Strömberg och kommentatorskollegan Frida Nordstrand.
Foto: BILDBYRÅN

GT har tidigare berättat om Glenn Strömbergs satsning på en klädkollektion i Ullared. 

Fotbollslegendaren som bor i Italien sedan 35 år tillbaka, men hörs och syns i svensk tv varje vecka, ville ta det italienska modet till Sveriges största varuhus.

– Min tanke har varit att kombinera det bästa från Italien och Sverige, sa Strömberg i mars om sitt nya affärssamarbete.

– Att Gekås nappade på att samarbeta med just Glenn Strömberg är ingen slump. Han har ett bra sinne för mode och är en folklig sportprofil som går hem hos våra kunder. Tillsammans har vi tagit fram plagg som jag tror kommer bli ett uppskattat inslag på varuhusets herravdelning, sa Gekås vd Boris Lennerhov.

Samarbetet har blivit en succé, meddelar Gekås nu i ett pressmeddelande.

– Vi var själva väldigt nöjda med vårkollektionen och hade höga förhoppningar. Men kläderna sålde ännu bättre än vi kunnat ana. I snitt sålde vi 150 T-shirtar om dagen och badshortsen hann knappt ut i butiken innan de var slutsålda, säger Gekås sortimentschef Anne Faxén.

Gekås.
Foto: JOHAN VALKONEN / STELLA PICTURES

”Kläderna gick hem”

Glenn Strömbergs vårkollektion såldes för över 10 miljoner kronor och nu fortsätter samarbetet.

– Jag är positivt överraskad av den enorma försäljningen. Kläderna gick hem hos Gekås kunder vilket är det bästa betyget man kan få, säger Glenn Strömberg som själv kommer befinna sig på varuhuset i dag och i morgon för att träffa kunder.

I början av september lanserades hans uppföljande höstkollektion och enligt Gekås fortsätter den ”på samma linje som vårens modesuccé”.

– Vi satsar väldigt mycket på kvaliteterna och finishen. Plaggen ska vara något som Glenn kan stå för till riktigt bra priser, säger Anne Faxén.

”Kläderna gick hem hos Gekås kunder vilket är det bästa betyget man kan få”, säger Glenn Strömberg.
Foto: BILDBYRÅN

Har fått kritik

Glenn Strömberg har tidigare fått kritik för att han blandar sina kommersiella uppdrag med jobb för public service. Fotbollsexperten har ett frilansavtal med SVT. 

Standardregeln säger att anställda vid public service-bolag inte ska medverka i några kommersiella sammanhang tre månader före eller efter deras medverkan, vilket Resumé rapporterat om.

Charlotte Perrelli och Anja Pärson har – till skillnad från Strömberg – petats av SVT för att de haft kommersiella uppdrag på annat håll. Perrelli gjorde reklam för ett telekombolag och fick inte jobbet som programledare för Melodifestivalen medan Pärson plockades bort från Vinterstudion sedan hon medverkat i reklam för ett spelbolag.