Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Glädjebeskedet: Gais och RIK får dela på en miljon

Företagaren Björn Roslöv avled i maj 2020. Han testamenterade 30 miljoner kronor till sin stiftlese Roseleaf.
Foto: Privat.
Gais och Redbergslid får dela på en miljon kronor.
Foto: Privat.

GÖTEBORG. Gais och Redbergslid får dela på en miljon kronor. 

Pengarna är öronmärkta för arbete med barn och unga. 

– Vi ser att vi som förening har ett stort ansvar i samhället och kan göra verklig nytta, säger RIK:s klubbchef Kristoffer Myrfalk. 

Idrottsälskaren och företagaren Björn Roslöv startade startade stiftelsen Roseleaf med avsikten att ge ett långsiktigt stöd till barn och ungdomar. 

– Alla ska synas, ha en plats och idrotten ska vara en källa till gemenskap, sa Roslöv, som avled i sviterna av covid-19 i maj 2020. 

Han testamenterade 30 miljoner kronor till stiftelsen. Pengarna ska förvaltas och av den eventuella avkastningen kommer 80 procent att delas ut varje år till Redbergslid och Gais, klubbarna som stod företagaren nära. 

I ett första skede får alltså de båda föreningarna 500 000 kronor vardera som ska göra göra skillnad i olika samhällsprojekt. 

”Har ett stort ansvar i samhället”

– Vi är oerhört tacksamma för pengarna som kommer att ligga till grund för arbetet med barn och unga och det ger oss förutsättningar att jobba så långsiktigt som vi avser. Vi ser att vi som förening har ett stort ansvar i samhället och kan göra verklig nytta, säger RIK:s Kristoffer Myrfalk. 

Gais vill att fler flickor ska börja spela fotboll och meddelar också att pengarna från Roseleaf kommer att gå till arbete mot psykisk ohälsa hos barn och unga. 

– Gais har en lång tradition av att göra skillnad i samhället. Beslut av satsning även på flickor och tjejer var en av de avgörande faktorerna till att jag tackade ja till jobbet som klubbchef, säger Magnus Sköldmark.