GFC:s landslagsspelare Pauline Hammarlund. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
GFC:s landslagsspelare Pauline Hammarlund. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GFC chanslöst mot bottenlaget

Publicerad

Åtta spelare är skadade.

Men Göteborg FC:s landslagsspelare Pauline Hammarlund vill inte skylla 2–5-förlusten mot Kristianstad på skadorna.

– Det är visserligen inte optimalt, men vi kan inte skylla på det. Kristianstad var bättre, säger hon.

Förstemålvakten Jennifer Falk lider fortfarande av en hjärnskakning.

Andremålvakten Fanny Lund har ett brott i handleden. 

Därför blev det allsvensk debut för 15-åriga målvaktstalangen Anna Larsson när GFC åkte till Kristianstad.

Debuten slutade med fem insläppta mål.

– Anna var jättebra, vi kan inte klandra henne för någonting. Men det var naturligtvis en tuff start för henne, säger Pauline Hammarlund.

Återtog ledningen efter en minut

GFC hade chansen att skaffa marginal ner till Kristianstad, som låg trea från slutet, en placering före Göteborgs-laget. Men efter förlusten har lagen istället bytt plats och GFC har nu bara Hammarby och Örebro bakom sig i serien.

– Det här var en ordentlig smäll. Det var dessutom rättvist. Kristianstad får den start dom vill ha och håller sedan undan, säger tränaren Stefan Rehn.

Pauline Hammarlund kvitterade till 1–1 i första halvlek, men bara minuten senare gjorde Kristianstad 2–1.

– Vi fick aldrig chansen att vila efter vår kvittering. Det blev uppförsbacke direkt, kommenterar Rehn.

Bland de skadade finns mittbacken Elin Landström och lagkaptenen och innermittfältaren Elin Rubensson.

Skadan ska inte påverka EM

Lårskadan från senaste landslagssamlingen ska dock inte påverka Rubenssons chanser att ta en plats i EM-truppen, som presenteras i veckan.

– Hon kan eventuellt vara med redan mot Djurgården på torsdag, säger Stefan Rehn. Skadan ska inte påverka EM-uttagningen.

Klubbens andra svenska A-landslagsspelare, Pauline Hammarlund, hoppas också på en plats i EM-truppen efter att ha varit med i alla landskamper sedan OS.

– Men just nu är jag bara besviken. Landslaget får jag tänka på senare, säger Hammarlund.

Relaterade ämnen
Stefan Nilsson
Stefan Nilsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag