Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

"Gerhardsson har varit en mentor"

Färdigspelat. Mohammed Ali Khan satsar i stället på en tränarkarriär. Foto: MATHIAS BERGELD

Mohammed Ali Khan, 28, har lagt skorna på hyllan. 

Nu satsar han på en tränarkarriär – och tar över Husqvarna FF i division 1. 

– Peter Gerhardsson har varit en mentor för mig, säger han. 

Göteborgaren har spelat i Västra Frölunda, BK Häcken, kinesiska Tianjin Teda och Halmstads BK. I somras bröt mittbacken med HBK. Anledningen som angavs var pendlingsavståndet från Göteborg. 

–  Jag har haft en väldigt fin tid i HBK och är tacksam gentemot klubben och fansen. Det är en klubb som hör hemma i allsvenskan, sa Mohammed Ali Khan då. 

"Ska sälja av allt"

Men nu är den aktiva karriären över. I stället blir han tränare på heltid. I dag blev han presenterad av division 1-klubben Husqvarna FF och börjar jobba där den 1 januari. 

– Jag ska ge dem allt jag har och kommer att köpa ett hus i dagarna. Hela familjen flyttar dit. Jag är väldigt stolt och blodet pumpar, säger han på presskonferensen. 

För GT utvecklar Ali Khan: 

– Jag har redan satt i gång arbetet. Det är mycket planering nu.
Ambitionen? 

– Husqvarna ska bli ett elitlag. Enkelt att säga, svårare att utföra. Vi får se hur lång tid det tar.
Varför sluta spela när du bara är 28? 

– Jag följde passionen och viljan, jag har ändå spelat elitfotboll så länge. Viljan att bli tränare är större än att spela vidare. Det är inga konstigheter att sluta spela även om det är lite unikt. Och det är smickrande att Husqvarna valde mig. Men jag kommer att skriva in mig som spelare om det blir kris. Ett vapen att ta till på Vapenvallen, haha. 

"Mer fit nu"

Håller du dig i form?
– Jag är mer fit nu än när jag spelade av någon anledning. Jag är mån om min hälsa. 

Mohammed Ali Khan tränade nyligen division 3-gänget Västra Frölunda. Han står för en fotboll som varken är "cynisk eller naiv". 

– Jag vill spela på ett attraktivt sätt med possession. Men fotbollen är föränderlig och det gäller att anpassa sig. Peter Gerhardsson har varit en mentor för mig och även holländaren Arie Haan som jag hade i Kina. Så man kommer nog känner igen lite från BK Häcken.
Ett treårskontrakt är signerat. Mohammed Ali Khan har drivit en rad bolag vid sidan av fotbollen. Men det är det slut med inom kort. 

– Jag ska sälja av allt. Det blir fullt fokus på Husqvarna FF, säger han. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!