Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ger sig in i jakten – på IFK:s superlöfte

Pontus Dahlberg är eftertraktad. Foto: BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Han är högaktuell för såväl Napoli som Watford.

Nu ger sig Emil Forsbergs RB Leipzig in i kampen om IFK Göteborgs supertalang Pontus Dahlberg, 18, enligt Fotbolldirekt.se.

Pontus Dahlberg har vuxit ut till en nyckelspelare i IFK Göteborg och var en av få ljuspunkter i laget den gångna säsongen. 18-åringen ses som en av svensk fotbolls största målvaktstalanger någonsin.

I början av november kunde GT avslöja att IFK Göteborg mottagit ett bud från Watford i Premier League. Enligt uppgifterna finns även Napoli – som Dahlbergs agent Per Jonsson besökte för två veckor sedan – och en Bundesliga-klubb med i kampen om Dahlbergs underskrift.

Prislappen uppges ligga på mellan 30 och 40 miljoner kronor, vilket skulle göra Dahlberg till den dyraste målvaktsförsäljningen någonsin från allsvenskan.

 

LÄS MER: Pontus Dahlberg förhandlar med Napoli

Enormt intresse

Nu skriver Fotbolldirekt.se att RB Leipzig, som på onsdag möter Besiktas på hemmaplan i Champions League-gruppspelet, finns med i bilden om IFK Göteborgs 18-årige guldklimp. 

I Leipzig återfinns den svenske landslagsmittfältaren Emil Forsberg, som den tyska klubben köpte från Malmö FF för omkring 35 miljoner kronor 2015. På målvaktssidan är Peter Gulacsi, 27, etta framför Fabio Coltori, 37, Yvon Mvogo, 23 och Philipp Köhn, 19.

Enligt GT:s uppgifter är intresset för Pontus Dahlberg enormt och prislappen väntas därför skjuta i höjden. För Blåvitt, som sålde Marcus Berg till Groningen för 34 miljoner kronor 2007, kan Dahlberg bli den dyraste försäljningen i klubbens historia och enligt vad GT erfar är det mer eller mindre ett måste att sälja honom för att rädda klubbens ansträngda ekonomi.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!