Pontus Dahlberg är eftertraktad. Foto: BILDBYRÅN
Pontus Dahlberg är eftertraktad. Foto: BILDBYRÅN

Ger sig in i jakten – på IFK:s superlöfte

Publicerad

GÖTEBORG. Han är högaktuell för såväl Napoli som Watford.

Nu ger sig Emil Forsbergs RB Leipzig in i kampen om IFK Göteborgs supertalang Pontus Dahlberg, 18, enligt Fotbolldirekt.se.

Pontus Dahlberg har vuxit ut till en nyckelspelare i IFK Göteborg och var en av få ljuspunkter i laget den gångna säsongen. 18-åringen ses som en av svensk fotbolls största målvaktstalanger någonsin.

I början av november kunde GT avslöja att IFK Göteborg mottagit ett bud från Watford i Premier League. Enligt uppgifterna finns även Napoli – som Dahlbergs agent Per Jonsson besökte för två veckor sedan – och en Bundesliga-klubb med i kampen om Dahlbergs underskrift.

Prislappen uppges ligga på mellan 30 och 40 miljoner kronor, vilket skulle göra Dahlberg till den dyraste målvaktsförsäljningen någonsin från allsvenskan.

 

LÄS MER: Pontus Dahlberg förhandlar med Napoli

Enormt intresse

Nu skriver Fotbolldirekt.se att RB Leipzig, som på onsdag möter Besiktas på hemmaplan i Champions League-gruppspelet, finns med i bilden om IFK Göteborgs 18-årige guldklimp. 

I Leipzig återfinns den svenske landslagsmittfältaren Emil Forsberg, som den tyska klubben köpte från Malmö FF för omkring 35 miljoner kronor 2015. På målvaktssidan är Peter Gulacsi, 27, etta framför Fabio Coltori, 37, Yvon Mvogo, 23 och Philipp Köhn, 19.

Enligt GT:s uppgifter är intresset för Pontus Dahlberg enormt och prislappen väntas därför skjuta i höjden. För Blåvitt, som sålde Marcus Berg till Groningen för 34 miljoner kronor 2007, kan Dahlberg bli den dyraste försäljningen i klubbens historia och enligt vad GT erfar är det mer eller mindre ett måste att sälja honom för att rädda klubbens ansträngda ekonomi.

Relaterade ämnen
Hector Junelind
Hector Junelind

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag