Foto: JAN WIRIDEN / GT/EXPRESSENFoto: JAN WIRIDEN / GT/EXPRESSEN
 Foto: JAN WIRIDEN / GT/EXPRESSEN
Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅNFoto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN
 Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN
Dan Beutler. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNDan Beutler. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Dan Beutler.  Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

”Ganska äcklig – men nu ska vi fan få hål på honom”

Publicerad

Alingsås ställs mot Malmö i semifinal. 

Och Dan Beutler, 40. 

– Han är ganska äcklig, men nu ska vi fan få hål på honom, säger Andreas Berg. 25. 

Tränaren Mikael Franzén trodde att IFK Kristianstad skulle välja hans lag i semi, men valet föll i stället på Lugi. Därmed ställs Alingsås mot Malmö i den andra semifinalen. 

– Malmö är ett fantastiskt bra lag och kom tvåa i serien och får därmed hemmaplansfördel. Och vi har ju förlorat två matcher mot dem den här säsongen, men vi känner ändå att vi kan slå alla lag. De ska få kämpa hårt, säger Franzén. 

Skönt att slippa Kristianstad? 

– Helt ärligt spelar det inte någon roll. Kristianstad och Malmö har varit bäst i år och det känns rättvist att ettan får möta fyran och tvåan trean. 

Vad talar för er mot Malmö? 

– Jag har inte funderat på det alls faktiskt, men vi har bra moral efter den här jämna kvartsfinalserien och vet att vi kan. Klart som fan vi siktar på final, vi ska inte bara lägga oss, det kan jag säga, haha. Vi är i gång bra medan Malmö har haft ett ruskigt långt uppehåll på tre veckor, säger Franzén efter 27-25-segern mot Ystad i den femte och avgörande kvartsfinalen. 

”Sliter som djur”

– Vi har ett gäng som sliter som djur och vi för matchen i dag. All kredd till alla. 

Kantspelaren Andreas Berg:
– Det här var för jävla kul. I slutet ville jag bara ha bollen, får man inte bollen blir man nervös. Det är precis som att sitta på bänken. Vi släpper in dem lite för lätt i andra, men annars vete fan... vi bara vinner i dag. 

Redan på torsdag väntar det första mötet med Malmö. 

– De är inte lika vana vid tajta matcher som vi är, men de kan ha byggt upp sig lite nu, man vet ju aldrig. Sedan brukar de alltid ha otur med skador och sådant och de har inte så bred trupp, även om den är bredare i år. De kör bara på två kanter och nästan bara en linje, vi har en bredare trupp, säger Andreas Berg. 

”Bara skjuta förbi honom”

Malmös målvakt Dan Beutler har en stark säsong i ryggen. 

– Han är ganska äcklig men nu ska vi fan på hål på honom alltså. Han är jättebra och det gäller att tänka på hans rörelser. Kanske hålla i bollen lite mer än vanligt och sedan skjuta förbi honom bara. Det viktigaste blir att få hål på deras målvakter, vi har haft svårt för det och får träna avslut hela veckan nu. 

Relaterade ämnen
Markus Wulcan
Markus Wulcan

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag