Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Ganska äcklig – men nu ska vi fan få hål på honom”

Foto: JAN WIRIDEN / GT/EXPRESSEN
Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN
Dan Beutler. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Alingsås ställs mot Malmö i semifinal. 

Och Dan Beutler, 40. 

– Han är ganska äcklig, men nu ska vi fan få hål på honom, säger Andreas Berg. 25. 

Tränaren Mikael Franzén trodde att IFK Kristianstad skulle välja hans lag i semi, men valet föll i stället på Lugi. Därmed ställs Alingsås mot Malmö i den andra semifinalen. 

– Malmö är ett fantastiskt bra lag och kom tvåa i serien och får därmed hemmaplansfördel. Och vi har ju förlorat två matcher mot dem den här säsongen, men vi känner ändå att vi kan slå alla lag. De ska få kämpa hårt, säger Franzén. 

Skönt att slippa Kristianstad? 

– Helt ärligt spelar det inte någon roll. Kristianstad och Malmö har varit bäst i år och det känns rättvist att ettan får möta fyran och tvåan trean. 

Vad talar för er mot Malmö? 

– Jag har inte funderat på det alls faktiskt, men vi har bra moral efter den här jämna kvartsfinalserien och vet att vi kan. Klart som fan vi siktar på final, vi ska inte bara lägga oss, det kan jag säga, haha. Vi är i gång bra medan Malmö har haft ett ruskigt långt uppehåll på tre veckor, säger Franzén efter 27-25-segern mot Ystad i den femte och avgörande kvartsfinalen. 

”Sliter som djur”

– Vi har ett gäng som sliter som djur och vi för matchen i dag. All kredd till alla. 

Kantspelaren Andreas Berg:
– Det här var för jävla kul. I slutet ville jag bara ha bollen, får man inte bollen blir man nervös. Det är precis som att sitta på bänken. Vi släpper in dem lite för lätt i andra, men annars vete fan... vi bara vinner i dag. 

Redan på torsdag väntar det första mötet med Malmö. 

– De är inte lika vana vid tajta matcher som vi är, men de kan ha byggt upp sig lite nu, man vet ju aldrig. Sedan brukar de alltid ha otur med skador och sådant och de har inte så bred trupp, även om den är bredare i år. De kör bara på två kanter och nästan bara en linje, vi har en bredare trupp, säger Andreas Berg. 

”Bara skjuta förbi honom”

Malmös målvakt Dan Beutler har en stark säsong i ryggen. 

– Han är ganska äcklig men nu ska vi fan på hål på honom alltså. Han är jättebra och det gäller att tänka på hans rörelser. Kanske hålla i bollen lite mer än vanligt och sedan skjuta förbi honom bara. Det viktigaste blir att få hål på deras målvakter, vi har haft svårt för det och får träna avslut hela veckan nu. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!