Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅNFoto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
 Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅNFoto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
 Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
Foto: ERLAND SEGERSTEDT/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: ERLAND SEGERSTEDT/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: ERLAND SEGERSTEDT/TT / TT NYHETSBYRÅN

Frölunda krossade på bortais: "Dåligt"

Publicerad

Frågan var hur Skellefteå skulle klara sig utan förstakedjan mot Frölunda?

Ganska bra. Efter bara 18 minuter ledde Skellefteå med 4-0 (!).

– Fantastiskt dåligt, dundrar Frölundas tränare Roger Rönnberg i C More.

Det var många som ställde sig frågan hur Skellefteå skulle klara sig utan förstakedjan i hemmamötet mot Frölunda. 

Trots att Oscar Möller, Joakim Lindström och Pär Lindholm lämnat för att spela OS med Tre Kronor stod laget för en mäkta överkörning.

Skellefteå krossade Frölunda

Efter bara 18 minuter ledde västerbottningarna med hela 4-0 mot ett smått chockat Frölunda.

– Fantastiskt dåligt, dundrade Roger Rönnberg i C More.

– De är effektiva, visst är det så. Men vi bjuder på väldigt många lägen från mittzon. Jag tror att de hade fyra frilägen första tio minuterna. Det håller inte, säger han.

Frölunda hämtade sig aldrig

Frölundas målkung Victor Olofsson gav gästerna ett psykologiskt viktigt mål i powerplay precis innan första periodvilan, och andra perioden präglades av ett fartfyllt spel från båda lagen med mängder av målchanser – men utan nätkänning.

Frölunda skulle dock lyckas reducera på nytt i tredje perioden efter ett nytt mål av Victor Olofsson. Men trots timeout och att man tog ut målvakten Johan Mattsson i ett sista desperat försök att komma ifatt så lyckades man inte. Skellefteå höll ut och vann med 4–2.

Roger Rönnberg var besviken när han summerade insatsen:

”Måste lita på varandra”

– Jag tror att vi har fler chanser i den här matchen än förra när vi vann med 3–0. Men det hjälps inte, i första perioden öppnar vi upp oss alldeles för mycket. Vi släpper två enkla mål i fem mot fem och sen tar vi några dumma utvisningar  som de är starka på att utnyttja. Vi kan inte släppa in fyra mål i första perioden, säger Rönnberg.

Precis som Skellefteå har Frölunda många viktiga spelare borta på OS-uppdrag. Bland annat kapten Joel Lundqvist men även Rasmus Dahlin och Jan Mursak.

– Det är mycket nya spelare men vi måste få dem att lita på varandra och följa spelsystemet i 60 minuter, säger Rönnberg.

Relaterade ämnen
Oskar Lindwall
Oskar Lindwall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag