Jubel i Frölunda efter Victor Olofssons 2–1-mål. Foto: MIKAEL FRITZON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Jubel i Frölunda efter Victor Olofssons 2–1-mål. Foto: MIKAEL FRITZON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Galna formen – målskytt igen

Publicerad

Sju poäng på fyra matcher – och nu uppe i delad skytteligaledning.

För Victor Olofsson har 2018 inlett på bästa tänkbara sätt.

– Det är riktigt kul att spela i en så bra kedja, säger Victor Olofsson som senaste tiden utgjort en trio med Joel Lundqvist och Ryan Lasch.

Fjärde raka matchen han gör mål i och totalt fem mål på de fyra senaste matcherna.

Victor Olofsson har varit glödhet i ett formstarkt Frölunda den senaste tiden. Och i 5–3-segern mot HV 71 gjorde han förutom mål också två assist.

– Självklart roligt att det går så bra. Jag tycker att det går bättre och bättre för vår kedja med Joel och Lasch hela tiden och powerplay-spelet fungerar bra, säger han.

Olofsson har redan nu mer än fördubblat sin målskörd från förra säsongen då han gjorde nio mål på 51 matcher – jämfört med årets notering som nu är 20 på 33.

"Finns ännu mer att hämta"

Men 22-åringen har detta till trots varit lite självkritisk då han vill bidra mer i fem mot fem-spelet. Av hans 20 mål så här långt har hälften kommit i powerplay.

– Men jag antar att man får ge det lite tid. Vi har inte spelat så länge ihop och jag tror att det finns ännu mer att hämta, säger han om sin nya kedja.

Hur mycket skiljer det sig när man byter enhet?

– Det är lite från gång till gång. Men nu när jag går in med Lasch och Joel, som spelat tillsammans hela säsongen, så vill de ha det på ett speciellt sätt. Man får anpassa sig lite mer men det är också väldigt kul, säger han.

Hyllar lagkamraten: "Herregud.."

Trots poängsuccén och den avgörande rollen mot HV 71 så vill ändå Olofsson lyfta fram en annan hjälte från 5–3-segern. Nyförvärvet Jan Mursak som blev tvåmålsskytt.

– Herregud, Jan var riktigt bra. Jag tycker att han bidrar med ett stort lugn där ute, han stressar aldrig upp sig. Han har visat på träningarna nu också att han är riktigt bra, säger 22-åringen.

Vad betyder det att få större bredd i laget?

– Jag tycker att det är jätteviktigt. Dels får vi större konkurrenssituation och kan sporra varandra på ett sätt som vi kanske inte hade möjligheten till när vi hade så mycket skador. Men sen kan vi också sprida istiden lite grann för att se till att alla kommer in pigga och fräscha inför ett slutspel, säger han.

Relaterade ämnen
Oskar Lindwall
Oskar Lindwall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag