Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Galna formen – målskytt igen

Jubel i Frölunda efter Victor Olofssons 2–1-mål. Foto: MIKAEL FRITZON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Sju poäng på fyra matcher – och nu uppe i delad skytteligaledning.

För Victor Olofsson har 2018 inlett på bästa tänkbara sätt.

– Det är riktigt kul att spela i en så bra kedja, säger Victor Olofsson som senaste tiden utgjort en trio med Joel Lundqvist och Ryan Lasch.

Fjärde raka matchen han gör mål i och totalt fem mål på de fyra senaste matcherna.

Victor Olofsson har varit glödhet i ett formstarkt Frölunda den senaste tiden. Och i 5–3-segern mot HV 71 gjorde han förutom mål också två assist.

– Självklart roligt att det går så bra. Jag tycker att det går bättre och bättre för vår kedja med Joel och Lasch hela tiden och powerplay-spelet fungerar bra, säger han.

Olofsson har redan nu mer än fördubblat sin målskörd från förra säsongen då han gjorde nio mål på 51 matcher – jämfört med årets notering som nu är 20 på 33.

"Finns ännu mer att hämta"

Men 22-åringen har detta till trots varit lite självkritisk då han vill bidra mer i fem mot fem-spelet. Av hans 20 mål så här långt har hälften kommit i powerplay.

– Men jag antar att man får ge det lite tid. Vi har inte spelat så länge ihop och jag tror att det finns ännu mer att hämta, säger han om sin nya kedja.

Hur mycket skiljer det sig när man byter enhet?

– Det är lite från gång till gång. Men nu när jag går in med Lasch och Joel, som spelat tillsammans hela säsongen, så vill de ha det på ett speciellt sätt. Man får anpassa sig lite mer men det är också väldigt kul, säger han.

Hyllar lagkamraten: "Herregud.."

Trots poängsuccén och den avgörande rollen mot HV 71 så vill ändå Olofsson lyfta fram en annan hjälte från 5–3-segern. Nyförvärvet Jan Mursak som blev tvåmålsskytt.

– Herregud, Jan var riktigt bra. Jag tycker att han bidrar med ett stort lugn där ute, han stressar aldrig upp sig. Han har visat på träningarna nu också att han är riktigt bra, säger 22-åringen.

Vad betyder det att få större bredd i laget?

– Jag tycker att det är jätteviktigt. Dels får vi större konkurrenssituation och kan sporra varandra på ett sätt som vi kanske inte hade möjligheten till när vi hade så mycket skador. Men sen kan vi också sprida istiden lite grann för att se till att alla kommer in pigga och fräscha inför ett slutspel, säger han.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!