Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Galet derby med tolv mål: ”Fanns ingen handbroms”

IFK Vänersborg hade en klar ledning, men fick nöja sig med oavgjort till slut. Foto: Sebastian Lamotte / BILDBYRÅN
illa Lidköpings Martin Andreasson. Foto: BILDBYRÅN

Krislaget IFK Vänersborg chockade Villa Lidköping på bortais. 

Men när krutröken lagt sig stod det 6-6 på resultattavlan. 

– Det fanns ingen handbroms och det tutades och kördes, säger gästernas lagkapten Simon Blomqvist. 

IFK Vänersborg har en smått kaotisk tid bakom sig. Laget slåss i botten av tabellen och nyligen fick poängkungen Joakim Hedqvist, 42, nog och bröt sitt kontrakt med omedelbar verkan. 

Inte optimala förutsättningarna inför derbyt mot svenska mästarna Villa Lidköping på bortais. 

Hemmalaget, som dock stördes av skador och sjukdomar, tog planenligt ledningen tidigt, men efter 40 minuter ledde IFK Vänersborg överraskande med 4-1. 

– Vi gör det väldigt bra, men en match spelas ju över 90 minuter. Det studsade emot lite och vi släppte in några billiga mål, säger färske lagkaptenen Simon Blomqvist, som gjorde en jättematch. 

”Vi gick för sexan”

Villa höjde sig i andra halvlek och kom både ikapp och förbi, men 6-5-ledningen blev inte långvarig. I minut 85 tryckte Juho Liukkonen in kvitteringen och det blev inga fler mål trots att båda lagen hade ett par farligheter. 

– Det kanske är rimligt med en poäng. Visst, vi ledde med 5-3 med kvarten kvar men Villa är bra och vi kan inte deppa efter en poäng mot dem borta. Men vi kan utveckla och ta med oss saker härifrån, som att inte bli övermodiga och gå för sexan i stället för att försvara. Samtidigt vill vi ju spela anfallsglad bandy, säger Simon Blomqvist och fortsätter: 

– För en försvarare var det inte en höjdarmatch, men för publiken var det säkert roligt. Det fanns ingen handbroms, det tutades och kördes och det small. Som ett derby ska vara. 

Hur mycket har den senaste veckan påverkat er? 

– Alla i laget har steppat upp på träningarna och vi har fått ny energi. Det är en stark grupp som har roligt tillsammans. Vi har inte känt att det har varit turbulent och har högt i tak. Nu ska vi knyta ihop säcken och ta de poängen vi behöver. 

”Fullständigt mosar på”

Johan Sixtensson är tränare för Villa. Han hade tudelade känslor efter holmgången. 

– Det är ett tufft och jämnt derby, men gör man sex mål på hemmaplan ska man vinna. Men samtidigt låg vi ju under med 4-1. Vi fullständigt mosar på och får dem att svaja i andra och till slut är det nog rättvist med oavgjort. Det hände mycket.