Österund har charmat Europa med sin fotboll – nu väntar Gais i cupen. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNÖsterund har charmat Europa med sin fotboll – nu väntar Gais i cupen. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Österund har charmat Europa med sin fotboll – nu väntar Gais i cupen.  Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Bosko Orovic har taktiken klar. Foto: LINE SKAUGRUD LANDEVIK / BILDBYRÅNBosko Orovic har taktiken klar. Foto: LINE SKAUGRUD LANDEVIK / BILDBYRÅN
Bosko Orovic har taktiken klar.  Foto: LINE SKAUGRUD LANDEVIK / BILDBYRÅN

Gais vill skrälla vidare: ”Blir en konstig match”

Publicerad

En tågresa på tio timmar, mental träning och en coach som har sett sex matcher på tv i veckan. 

Gais tänker fortsätta skrälla i cupen. 

– Det kommer nog att bli en konstig inledning, säger tränaren Bosko Orovic. 

I gruppspelet slog Gais ut de allsvenska lagen Hammarby och Elfsborg. I kvartsfinalen väntar nu Östersund – som för några veckor sedan besegrade Arsenal borta i Europa League (men åkte ur ändå). 

– Det var Malmö och Östersund jag inte ville ha. Men nu är det som det är och det ska bli en fantastiskt härlig utmaning. Visst är de stora favoriter, men vi vet hur vi vill såra dem, säger Bosko Orovic. 

Hur ser matchplanen ut? 

– Vi kör 6-3-1 och hoppas på det bästa! Nä då, vi ska spela vårt spel precis som vanligt. Det är två lag som vill spela fotboll på ett liknande sätt. Både lagen vill ha taktpinnen och den som lyckas ta den tror jag har bäst möjligheter att vinna. Det kommer nog att bli konstigt i början innan matchen sätter sig, för båda vill ha initiativet. 

Fick ekonomisk hjälp

Gais hade inte råd att flyga utan tog tåget upp i går förmiddag. Klubben har fått ekonomiskt stöd av sina anhängare för att klara av den oförutsedda kostnaden som resan och två hotellnätter innebär. 

Tågtrippen tog över tio timmar. 

– Men det var grymt. Klubbledningen hade arrangerat allt väldigt bra och det är bekvämt att åka tåg. Man kan röra på sig och får tid att umgås med varandra, säger Bosko Orovic, som i veckan förstås har specialstuderat Graham Potters gäng. 

– Jag har sett sex hela matcher. Det är ett väldigt bra lag, men när de anfaller uppstår det ytor åt andra hållet och det ska vi försöka utnyttja. 

Nyckelspelaren saknas 

Gais har varvat högintensiva pass i veckan med lättare träningar med mer fokus på taktik. Och i torsdags ställde vädret till det och då blev det mental träning i stället för fotboll. 

– Vi har allt att vinna, men om vi nu faller ska vi göra det med flaggan i topp, säger Gaistränaren. 

Dusan Djuric har varit sjuk och är inte spelklar ännu, däremot är Erik Westermark tillbaka efter avstängning. 

Avspark 17.00 på Jämtkraft arena. 

Relaterade ämnen
Markus Wulcan
Markus Wulcan

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag