Amerikanen Julian Stahler ska provspela med Gais. Foto: Carl Sandin
Amerikanen Julian Stahler ska provspela med Gais. Foto: Carl Sandin

Gais testar amerikan
– går bet på Razak

Publicerad

Efter Renny Smith testar Gais ytterligare en provspelare.

Denna gång handlar det om amerikanen Julian Stahler.

– Det är en intressant kille som vi fått nys om via kontakt, säger sportchefen Fredrik Mohlin.

Julian Stahler spelade faktiskt för Öis säsongen 2010. 23-åringen har därefter spelat för MLS-laget New York Red Bulls U23-lag och New York Cosmos B-lag.

Sedan i måndags provtränar han med Gais.

– Han kommer att vara här en vecka och visa upp sig. Sedan får vi utvärdera, säger Fredrik Mohlin.

Förhandlar om Smith

De gillar det de har sett av 19-åringen Renny Smith. Österrikaren, som tidigare representerat Arsenals och Chelseas ungdomslag, tillhör Championshiplaget Burnley men har tränat med Gais den senaste tiden. Ett lån kan bli aktuellt.

– Vi för en dialog med Smiths agent och med Burnley. Vi undersöker först och främst om det är möjligt, säger sportchefen.

Ingen Razak på Gaisgården

Det blir däremot inget med förre Manchester City-spelaren Abdul Razak.

– Han valde ett annat spår och är avskriven. Det är så i fotbollens värld. Det är inga hard feelings. Vi tittar på andra spelare, säger Mohlin.

Gais bokade nyligen ett träningsläger. Det bär av till Turkiet den 13 mars. Laget blir borta en vecka.

Eric Nilsson
Eric Nilsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag