Tom Pettersson. Foto: TOBIAS NYKÄNEN / BILDBYRÅNTom Pettersson. Foto: TOBIAS NYKÄNEN / BILDBYRÅN
Tom Pettersson.  Foto: TOBIAS NYKÄNEN / BILDBYRÅN
Foto: LINE SKAUGRUD LANDEVIK / BILDBYRÅNFoto: LINE SKAUGRUD LANDEVIK / BILDBYRÅN
 Foto: LINE SKAUGRUD LANDEVIK / BILDBYRÅN

Gais hyllas av Östersund: ”Spelar jävligt bra fotboll”

Publicerad

Utslagna men inte nedslagna. 

Gais har mycket positivt att ta med sig från cupäventyret. 

– Vi möter Sveriges bästa lag och faller med flaggan i topp, säger mittfältaren Junes Barny. 

– Gais spelar jävligt bra fotboll, säger ÖFK:s Tom Pettersson. 

 

Östersund dominerade som väntat både spelmässigt och målchansmässigt, men Gais stretade ändå emot länge. 

– Vi kontrollerar de första 25 minuterna, sedan tar de över successivt och äger matchen. Den största skillnaden är tempot, säger Barny. 

Först i minut 86 kom avgörandet. Efter en retur från annars utmärkte målvakten Damir Mehic kunde Alhaji Gero skicka in segermålet i nättaket. 

– Det är svårt att samla tankarna. Vi är givetvis besvikna över resultatet, men vi har kört i två månader, Östersund har kört konsekvent i tre-fyra år. Vi är bara i början av vår resa, fortsätter mittfältaren. 

”Farligt att gå ut och säga...”

Vad kan ni lära er av en sådan här match? 

– Vad som krävs. Vi vill spela boll precis som Östersund, men vi skapade noll framåt och blev för baktunga när vi fick bollen. Vi fick jaga mycket och det tog på krafterna. Men kolla på Gais i november jämför med nu, det är en jävla skillnad. 

Vad har Bosko Orovic gjort? 

– Framför allt det mentala, att vi vågar tro på vår spelidé och att vi är bra fotbollsspelare. Mycket har förändrats. Vi har många bollskickliga spelare, men det hårda jobbet krävs också och det har vi visat i cupen. 

Hur långt kan det räcka i superettan? 

– Farligt att gå ut så här tidigt och säga, men som det sett ut… vi tar en match i taget, men jag tror verkligen att vi kan vinna varje match, säger Junes Barny. 

Pettersson hyllar Gais 

Östersunds back Tom Pettersson är imponerad av motståndet i kvartsfinalen. 

– Jag hade sett Gais lite i gruppspelet och de spelar jävligt bra fotboll och har fått bra resultat också. Så vi visste att de skulle vara bra och det visade de i dag. Vi hade ganska mycket boll och skapade mer och mer och jag tror att de blev lite trötta i slutet, säger Pettersson. 

– Men det satt långt inne och behövdes en målvaktsretur för att vi skulle få in bollen. 

Östersund, som är regerande cupmästare, möter Malmö FF i semifinal på hemmaplan nästa helg. 

– Det blir jävligt roligt. Malmö var Sveriges bästa lag i fjol, till och med deras bänk är grym. Men förhoppningsvis får Bachirou (Fouad, i ÖFK i fjol) komma tillbaka som en förlorare. 

Östersund charmade många i Europa League innan Arsenal blev för svåra. Nu är laget två matcher ifrån Europaspel i sommar. 

– Det är tre andra tuffa lag i vägen, men vi har ett bra utgångsläge och har ännu inte släppt in något mål samtidigt som vi är bra framåt, säger Tom Pettersson. 

Relaterade ämnen
Markus Wulcan
Markus Wulcan

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag