Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Haft ont i magen när jag åkt till träningarna”

Joakim Hedqvist lämnar Vänersborg mitt under brinnande säsong.Foto: SEBASTIAN LAMOTTE / BILDBYRÅN
Foto: SEBASTIAN LAMOTTE / BILDBYRÅN
Foto: SEBASTIAN LAMOTTE / BILDBYRÅN

Joakim Hedqvist, 42, lämnade för en dryg vecka sedan Vänersborg med omedelbar verkan – mitt under elitseriesäsongen. 

Nu är bandyveteranen klar för Gripen Trollhättan.

– Jag har full respekt för de som blivit ledsna och besvikna, jag ville ju egentligen inte att det skulle sluta på det här viset, säger Hedqvist om uppbrottet från Vänersborg.

”Den senaste månaden har jag inte mått bra bandymässigt sett”, säger Joakim Hedqvist som nu lämnar Vänersborg.Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

Först blev han av med lagkaptensbindeln – sedan bröt Joakim Hedqvist kontraktet med IFK Vänersborg

Anledningen, som framfördes i ett pressmeddelande, var att det skurit sig med tränaren Ari Holopainen.

– Det var många faktorer som spelade in, men den senaste månaden har jag inte mått bra bandymässigt sett. Jag har haft ont i magen när jag åkt till träningarna, säger Hedqvist till Vänersborgs hemsida och fortsätter:

– På det stora hela har det skurit sig mellan mig och Ari, men jag vill ända betona att jag inte har något otalt med honom eller med någon annan heller för den delen i IFK. Jag har fortsatt en god relation till spelarna och önskar dem verkligen lycka till i framtiden.

IFK Vänersborgs ordförande Bill-Arne Andersson:

– Vi respekterar Jockes beslut även om det är tråkigt för oss. Han har gjort så mycket för klubben under alla år, både på och vid sidan av planen, och vi vill verkligen tacka honom för allt.

Joakim Hedqvist och tränaren Ari Holopainen.Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Klar för ny klubb

Men än är det inte färdigspelat för den notoriske målskytten.

Hedqvist har nämligen hittat en ny klubb i grannlaget och rivalen Gripen Trollhättan BK, som slåss för att undvika negativt kval i allsvenskan.

– En riktig utmaning och nu ska det bli kul att spela bandy igen, säger Hedqvist till TTELA.

Han berättar för tidningen att ett tiotal klubbar hört av sig efter att han lämnade Vänersborg, men att han bara förhandlade med Gripen.

– Jag träffade Gripen för första gången i söndags kväll, och efter att ha landat i det som hände förra veckan känns det här rätt, säger Hedqvist som bland annat kopplades ihop med AIK.

Hedqvist har öst in mål för IFK Vänersborg.Foto: SEBASTIAN LAMOTTE / BILDBYRÅN

”Full respekt för de som blivit ledsna”

I intervjun på IFK:s hemsida konstaterar 42-åringen att han inte önskade sig detta avslut på sin långa tid i Vänersborg.

– Den här klubben har gett mig möjligheter att bli den person jag är i dag. Jag har full respekt för de som blivit ledsna och besvikna, jag ville ju egentligen inte att det skulle sluta på det här viset.

Kontraktet med Gripen gäller säsongen ut, därefter planerar Hedqvist att avsluta karriären.