Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Frölundas svar: "Han är fullt frisk"

Jan Mursak.
Foto: / GEPA Pictures / GEPA PICTURES

NHL-meriterade forwarden Jan Mursak, 29, är klar för Frölunda.

Men nu uppger slovenska sajten 24ur att stjärnforwarden kommer till Göteborg med en handledsskada.

– Enligt våra rapporter är han fullt frisk, svarar Frölundas assisterande sportchef Björn Liljander.

Frölunda förstärker sin trupp inför SHL-avslutningen.

Under onsdagsförmiddagen presenterade klubben ett nyförvärv i form av slovenske landslagskaptenen Jan Mursak som senast kommer från spel i KHL-klubben Torpedo Nizhny Novgorod.

Men nu uppger slovenska sajten 24ur att det kan finnas ett orosmoln för Frölunda kring värvningen – då han dragits med en handledsskada som ställt till stora problem under säsongen, vilket rakapuckar.com var först att rapportera om.LÄS MER: Frölunda värvar KHL-forwarden


Sajten uppger att 29-åringen har tagit kortisoninjektion för att på kort sikt klara av att spela – och att skadan ska vara en bakomliggande faktor i att kontraktet med den ryska klubben bröts.

"Ska inte vara några bekymmer"

Frölundas assisterande sportchef Björn Liljander svarar:

– Han har haft någon form av skada men enligt alla våra rapporter så är han nu fullt frisk och spelbar. Det ska inte vara några bekymmer, säger han.

Enligt sajten så skulle Mursak – om det inte vore för OS-spel med Slovenien i februari – ha opererat handleden under säsongen.

Då ansluter Jan Mursak till Frölunda

– Han kommer precis som alla nya spelare att genomgå en läkarundersökning hos oss direkt han kommer på plats. Men som sagt, enligt våra rapporter ska allt vara grönt och vi har förhoppningar om att han ska kunna spela så fort alla papper är klara, säger Liljander.

Mursak anländer till Göteborg under torsdagen och väntas göra första träningen med laget på fredag.

I förra veckan kom Frölunda med beskedet att backförstärkning Mike Weber tvingats lägga skridskorna på hyllan på grund av den knäskada han ådrog sig under fjolårssäsongen. Där letar Frölunda allt jämt efter en ersättare.

– Vi letar och gör research på flera spelare utifrån en lista vi har. Det är tufft, det kryllar inte av spelare så här års. Vi får se om vi lyckas landa någonting, säger Liljander.