Foto: Tommy HollFoto: Tommy Holl
 Foto: Tommy Holl
Foto: Tommy HollFoto: Tommy Holl
 Foto: Tommy Holl

Frölundas revansch – vann CHL-finalen

Publicerad

Frölunda fick revansch för finalförlusten förra året.

Göteborgslaget slog Kärpät Oulu med 2-1 i CHL-finalen och kan nu titulera sig som Europas bästa lag.

– Det känns fantastiskt, underbart skönt, säger Joel Lundqvist till SVT.

Champions Hockey League, hockeyturneringen som ska kora Europas bästa lag, är inne på sin andra säsong.

Förra året så avgjordes finalen mellan Frölunda och Luleå - och den gången drog norrbottningarna det längsta strået.

Men på tisdagen fick Frölunda sin revansch.

Göteborgslaget slog finska Kärpät Oulu med 2-1 efter en högdramatisk avslutning på matchen. Frölunda dominerade matchen i två perioder och hade 2-0 inför den sista perioden. Men då tappade de momentum och släppte in finländarna i matchen. Juho Keränen reducerade tidigt i den tredje perioden och sen var Frölunda illa ute flera gånger.

"Det var inga bra känslor"

Men de kunde hålla tätt matchen ut och när slutsignalen gick utbröt vilt jubel hos Frölundaspelarna.

Tränaren Roger Rönnberg var jublande glad efteråt.

– Det känns fantastiskt bra. Vi sliter på ett bra sätt och visar upp ett nytt ansikte i dag som ett smart lag som spelar på resultat. Så jag är mycket nöjd, säger han till SVT.

Matchen liknade mycket fjolårets final då Frölunda var bättre än Luleå länge, men tappade och föll till slut.

Och Rönnberg erkänner att han var orolig när Kärpät reducerade.

– Ska jag vara helt ärlig var det inga bra känslor. Man kommer tillbaka till där vi var i fjol då vi dominerade två perioder. Det är samma sak i dag, vi tar några onödiga utvisningar som sätter oss i skiten. Men det är glömt nu.

Rönnbergs pik till Johansson

Han menar att turneringssegern beror på att Frölunda har ett bra lag som driver på varandra, ledda av lagkaptenen Joel Lundqvist.

Hyllningen till hela laget till trots så passade Rönnberg på att pika sin målvakt Lasse Johansson på frågan om vad han tyckte om sin burväktare.

– Skulle han inte ha tagit målet? Nej, jag skojar bara, han har varit fantastisk.

Joel Lundqvist var precis lika glad han.

– Det känns fantastiskt. Det här har varit ett stort delmål för oss den här säsongen, så det är underbart skönt.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag