Mattias Guter. Foto: Jonas GustafssonMattias Guter. Foto: Jonas Gustafsson

Mattias Guter.

 Foto: Jonas Gustafsson
Oscar Engsund. Foto: Ludvig ThunmanOscar Engsund. Foto: Ludvig Thunman

Oscar Engsund.

 Foto: Ludvig Thunman
Christian Lechtaler, Frölundas GM. Foto: Robin AronChristian Lechtaler, Frölundas GM. Foto: Robin Aron

Christian Lechtaler, Frölundas GM.

 Foto: Robin Aron

Frölundas plan: Vill värva poängkungen

Publicerad

GÖTEBORG. Frölunda är på väg att förstärka inför nästa säsong.

Enligt GT:s uppgifter är klubben ute efter forwarden Mattias Guter, 27, och backen Oscar Engsund, 22.

– Jag kan inte kommentera enskilda spelare, säger Frölundas general manager Christian Lechtaler.

Frölunda ser över lagbygget inför kommande säsong.

GT har redan berättat att SHL-tvåan hugger på Modos forwardstalanger Victor Olofsson och Gustav Possler.

Men Frölunda tittar brett. Enligt vad GT erfar vill klubben även ha in Karlskronas poängkung Mattias Guter (17 mål, tolv assist den här säsongen).

Den 27-årige forwarden lämnade Djurgården mitt under förra säsongen – trots att han hade två och ett halvt år kvar på kontraktet – men är nu het på marknaden igen. Frölunda är inte ensamt om att visa intresse – även Djurgården, som bygger nytt inför nästa säsong, följer hans framfart.

"En bra spelare"

Guter har ett avtal som gäller med Karlskrona över nästa säsong, men är fri att förhandla med andra klubbar om KHK skulle åka ur SHL.

– Därför är det lite ovisst i nuläget. Men han är het, han har gjort en bra säsong och är rightskytt. Det är många som är intresserade, säger agenten Johan Altberg och fortsätter:

– Vi har spånat lite grann kring vad som finns, ifall de skulle åka ur, men konkret är det svårt att säga något just nu.

Frölundas general manager Christian Lechtaler har bra koll på Mattias Guter.

– Jag har följt honom sedan tiden i Djurgården. Det är en bra spelare som gör många mål, säger Lechtaler.

Fler spelare på ingång

Även på backsidan kan Frölunda få förstärkning.

Enligt GT:s uppgifter talar det mesta för att backen Oscar Engsund återvänder till Göteborgsklubben nästa säsong.

Engsund har de senaste säsongerna mestadels spelat med Oskarshamn i allsvenskan, men anslöt till Frölunda i slutet av förra säsongen.

– Han gjorde det jättebra för oss förra säsongen och vi har förstås full koll på honom i Oskarshamn. Vi har ju ett samarbete med Oskarshamn, men jag vill inte kommentera enskilda spelare, säger Christian Lechtaler.

Hector Junelind
Hector Junelind
Henrik Leman
Henrik Leman
Niclas Norlindh
Niclas Norlindh

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag