Joey Crabb Foto: IBL/Tommy Holl
Joey Crabb Foto: IBL/Tommy Holl

Frölundas nyförvärv Crabb: "Ska bidra"

Publicerad

GÖTEBORG. Frölundas nytillskott Joey Crabb har anlänt till Göteborg. På onsdagen var han på plats i Frölundaborg med sina nya lagkamrater.

– Jag ska försöka bidra med samma saker jag bidrog med i Växjö, säger Joey Crabb i Hockeyhörnan på GT.se.

– Crabb kommer tillföra mycket energi. Han är jobbig för motståndarna och stark framför mål, sade tränare Roger Rönnberg till GT dagen efter offentliggörandet.

Det var i måndags som beskedet kom att den amerikanske forwarden Joey Crabb, 32, är klar för Frölunda. Han rekryterades direkt från Växjö Lakers och gjorde i går sin första träning med Göteborgslaget.

Amerikanen säger att det alltid är lite ovant den första dagen i ett nytt lag. Men träningen kändes bra trots de nya omständigheterna.

Joey Crabb med lagkaptenen

Hittills på säsongen har Joey Crabb gjort tio poäng i Växjö på 31 matcher.

– Självklart vill jag göra fler poäng, säger han och fortsätter sedan:

– Om min roll blir att skapa utrymme för de andra killarna att få pucken och göra mål är jag nöjd med det också.

Forwarden kommer att spela med kaptenen Joel Lundqvist och landsmannen Ryan Lasch, något han ser fram emot. Men egentligen spelar inte kedjekamraterna så stor roll, enligt amerikanen.

– Laget är fullt av grymma spelare så oavsett var jag spelar kommer jag att vara glad, säger han.

När Joey Crabb gör sin debut i Frölundatröjan är inte klart ännu. Det är fortfarande en del pappersarbete som behöver ordnas hos myndigheterna.

Kajsa Kalméus
Kajsa Kalméus
Henrik Leman
Henrik Leman

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag