Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅNFoto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN
 Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅNFoto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
 Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅNFoto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
 Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Frölundas krismöte: 'Det är alarmerande'

Publicerad

Två raka förluster i förra veckan och laget ligger på en niondeplats i tabellen.

Då bestämde sig Frölunda för att ta ett stort möte med spelare och ledare inblandade.

– Vi behövde lufta lite, identifiera vad problemet är, säger Simon Hjalmarsson.

Frölunda har haft en ovanligt tung första halva av säsongen där prestationerna och resultaten har gått i vågor.

Något som lett till att guldfavoriterna nu ligger på en niondeplats i SHL efter 24 omgångar.

När laget återsamlades den här veckan efter lördagens förlust mot Malmö bestämde man sig för att ta ett stort möte med spelare och ledare inblandade.

"Tog tag i saken direkt"

– Vi behövde lufta lite, identifiera vad problemet är och varför det har sett ut som det har gjort de senaste matcherna, förklarar Simon Hjalmarsson.

– Vi måste förstå vad som krävs av oss i varje match och på varje träning. Och i stället för att bara låta det rulla på så tog vi tag i saken direkt och förhoppningsvis får vi stopp på det, säger han.

Vad diskuterade ni?

– Egentligen så följer vi samma plan som vi har haft hela tiden, men det handlar om att vi måste kunna utföra det mycket bättre. Lite mer fokus och lite mer jävlar anamma så vet vi om att vårt spel fungerar, det har vi bevisat tidigare, säger han.

"Vårt försvarsspel är alarmerande"

Tränare Roger Rönnberg ansåg också att det var ett viktigt möte att ta.

– Vi behöver acceptera hur vi som lag ser ut nu. Å ena sidan offensivt så är vi som lag betraktat bra, även fast det finns individer som behöver lyfta sig. Men det som är alarmerande är vårt försvarsspel, att vi släpper in så mycket mål. Jag ska vara ärlig och säga att jag inför i går inte känt att spelare och ledare haft exakt samma bild över hur alarmerande det här är. Men det tycker jag att vi har nu, nu sitter vi i samma båt och inser att vi har ett jobb att göra, säger han.

Vad är det framför allt som inte fungerar defensivt?

– Vi spelar nästan anfallsspel när motståndarna har pucken. Är det en 50/50-situation någonstans på banan när man inte vet vem som ska bli ägare av pucken så spelar vi offensivt. Detta i stället för att vara lite mer syniska och spela klart situationen först enligt våra grunder. Sen i försvarsspelet så kommer det alltid krävas stor offervilja och engagemang för att det ska fungera, det tycker jag inte att vi varit nog duktiga med som lag. 

"Många yngre som tog ton"

Simon Hjalmarsson har vid flera tillfällen lyfts fram av Roger Rönnberg som en spelare som går i bräschen för Frölunda både på isen – men även vid sidan av densamma.

Men den 28-årige smålänningen menar att det finns flera starka röster i laget.

– Vi är många om det. Under det stora mötet så var det både coacher, många spelare, många yngre som tog ton. Jag tror att ju fler som vill vara med och dra lasset desto bättre är det. Men självklart, som en av de äldre i laget och assisterande kapten så ska jag vara en av dem, säger han.

Handlar det om att ryta ifrån lite också?

– Just i ett sånt möte blir det inte så mycket ryta ifrån, alla är redo att lyssna och lära. Det handlar mer om att ställa lite högre krav och vara lite tuffare mot varandra på träning och match. 

Är det högt i tak i laget?

– Väldigt högt, det måste jag säga. Det är många som kan vara tuffa mot varandra här men vi vill bara varandra väl. Det är inga problem att ha en sån stämning, säger han.

Relaterade ämnen
Oskar Lindwall
Oskar Lindwall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag