Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Frölundas krismöte: 'Det är alarmerande'

Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Två raka förluster i förra veckan och laget ligger på en niondeplats i tabellen.

Då bestämde sig Frölunda för att ta ett stort möte med spelare och ledare inblandade.

– Vi behövde lufta lite, identifiera vad problemet är, säger Simon Hjalmarsson.

Frölunda har haft en ovanligt tung första halva av säsongen där prestationerna och resultaten har gått i vågor.

Något som lett till att guldfavoriterna nu ligger på en niondeplats i SHL efter 24 omgångar.

När laget återsamlades den här veckan efter lördagens förlust mot Malmö bestämde man sig för att ta ett stort möte med spelare och ledare inblandade.

"Tog tag i saken direkt"

– Vi behövde lufta lite, identifiera vad problemet är och varför det har sett ut som det har gjort de senaste matcherna, förklarar Simon Hjalmarsson.

– Vi måste förstå vad som krävs av oss i varje match och på varje träning. Och i stället för att bara låta det rulla på så tog vi tag i saken direkt och förhoppningsvis får vi stopp på det, säger han.

Vad diskuterade ni?

– Egentligen så följer vi samma plan som vi har haft hela tiden, men det handlar om att vi måste kunna utföra det mycket bättre. Lite mer fokus och lite mer jävlar anamma så vet vi om att vårt spel fungerar, det har vi bevisat tidigare, säger han.

"Vårt försvarsspel är alarmerande"

Tränare Roger Rönnberg ansåg också att det var ett viktigt möte att ta.

– Vi behöver acceptera hur vi som lag ser ut nu. Å ena sidan offensivt så är vi som lag betraktat bra, även fast det finns individer som behöver lyfta sig. Men det som är alarmerande är vårt försvarsspel, att vi släpper in så mycket mål. Jag ska vara ärlig och säga att jag inför i går inte känt att spelare och ledare haft exakt samma bild över hur alarmerande det här är. Men det tycker jag att vi har nu, nu sitter vi i samma båt och inser att vi har ett jobb att göra, säger han.

Vad är det framför allt som inte fungerar defensivt?

– Vi spelar nästan anfallsspel när motståndarna har pucken. Är det en 50/50-situation någonstans på banan när man inte vet vem som ska bli ägare av pucken så spelar vi offensivt. Detta i stället för att vara lite mer syniska och spela klart situationen först enligt våra grunder. Sen i försvarsspelet så kommer det alltid krävas stor offervilja och engagemang för att det ska fungera, det tycker jag inte att vi varit nog duktiga med som lag. 

"Många yngre som tog ton"

Simon Hjalmarsson har vid flera tillfällen lyfts fram av Roger Rönnberg som en spelare som går i bräschen för Frölunda både på isen – men även vid sidan av densamma.

Men den 28-årige smålänningen menar att det finns flera starka röster i laget.

– Vi är många om det. Under det stora mötet så var det både coacher, många spelare, många yngre som tog ton. Jag tror att ju fler som vill vara med och dra lasset desto bättre är det. Men självklart, som en av de äldre i laget och assisterande kapten så ska jag vara en av dem, säger han.

Handlar det om att ryta ifrån lite också?

– Just i ett sånt möte blir det inte så mycket ryta ifrån, alla är redo att lyssna och lära. Det handlar mer om att ställa lite högre krav och vara lite tuffare mot varandra på träning och match. 

Är det högt i tak i laget?

– Väldigt högt, det måste jag säga. Det är många som kan vara tuffa mot varandra här men vi vill bara varandra väl. Det är inga problem att ha en sån stämning, säger han.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!