Foto: Simone SyverssonFoto: Simone Syversson
 Foto: Simone Syversson
Foto: Simone SyverssonFoto: Simone Syversson
 Foto: Simone Syversson

Frölunda körde över Färjestad på bortaplan

Publicerad

Frölunda körde över Färjestad totalt på bortaplan.

Efter två spelade perioder hade Frölunda en förkrossande fyramålsledning - och vann till slut med 6-0.

– Det känns väldigt bra där ute och Lasse är grym i målet, säger Andreas Johnson i C Mores sändning.

Första perioden avslutades med en riktig mardrömsminut för Färjestad.

Först tog Frölunda ledningen med 1-0 med bara 57 sekunder kvar - och tolv sekunder innan paus smällde Joel Lundqvist in ännu ett mål för gästerna.

Och i andra perioden fortsatte bortalagets dominans. Tidigt i perioden ökade Spencer Abbott på Frölundas ledning - innan Färjestad släppte in ytterligare ett mål innan paus.

Lindström: "Inget att avundas dem för"

Därmed ledde Frölunda med hela 4-0 med en period kvar att spela.

– Den här perioden har man verkligen visat vilket skickligt lag man är, säger Sanny Lindström i C Mores sändning om gästernas prestation i andra perioden.

Samtidigt lider experten med Färjestad.

– Det här är bland det värsta man kan uppleva som hemmalag. När man har en utsålt hemmasalong och ligger under med så mycket som man gör. Det är inget att avundas Färjestadsspelarna för, säger Lindström.

Efter andra perioden buades Färjestad ut av fansen, och hemmalagets Mikael Johansson medger att det är ett tufft motstånd på isen.

– Vi blir uppkäkade gång på gång, säger han i C Mores sändning i paus.

Samuelsson: "Får en rak höger"

Och överkörningen fortsatte i tredje perioden. Frölunda noterades för ytterligare två mål - och vann till slut med hela 6-0.

– Det känns väldigt bra där ute och Lasse (Johansson) är grym i målet, säger Frölundas Andreas Johnson i C Mores sändning.

Resultatet är Färjestads största förlust i serien på hemmaplan på femton år - och tränaren Tommy Samuelsson är inte nöjd.

– De klarar av att hålla fokus och stabilitet under längre tid. Det här är en process för oss, vi har klarat av det under en rad matcher men sen trillar vi tillbaka och då får vi en rak höger som vi får i dag, säger han i C Mores sändning.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag