Max Friberg deppar efter förlusten. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Max Friberg deppar efter förlusten. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Frölundas ilska: ”Är slut på klagandet”

Publicerad

Frölunda fortsätter att ha det motigt i SHL-inledningen.

Mot HV 71 kom en ny förlust – och laget ligger på en elfteplats i tabellen.

– Vi måste gå till oss själva, det är slut på klagandet på domarna, ryter Max Friberg efteråt.

Höga toppar och djupa dalar.

Det kännetecknar Frölundas inledning av SHL-säsongen. Mot HV 71 kom lagets tredje förlust – och det avgjordes efter tre utvisningar i tredje perioden.

– Det är under all kritik. Vi måste börja hålla klubborne nere och gå på kropp i stället, säger John Nyberg som satt i utvisningsbåset när Mattias Tedenby gjorde 2–1-målet.

Max Friberg var liksom han hård i kritiken mot att man ådrar sig så mycket utvisningar.

– Vi måste gå till oss själva, det är slut på klagandet på domarna. Jag tror att alla här inne känner att vi spelar för mycket boxplay, det måste vi tag i, säger han.

”Det hackar, det är slarvigt..”

Frölunda hade annars en lovande andra period och då lyckades man också kvittera genom Matt Donovan. Men i tredje perioden kom gästerna ut starkare och då lyckades man också få med sig utvisningarna.

– Vi presterar inte nog bra för att vinna, konstaterar Roger Rönnberg.

– Vi går alldeles för mycket upp och ner i vårt spel. Det hackar, det är lite slarvigt, nonchalant passningsspel och vi står still med pucken, säger han.

Hyllar forwarden: ”Går i bräschen”

 Frölundatränaren var dock snabb med att hylla en spelare i sitt lag för insatsen. Det var Max Friberg.

– Han är en av de som går i bräschen. Han åker skridskor, han blockar skott, han tacklar och spelar med en underbar frenesi. Men vi har många som står och tvekar. Vi har pratat mycket om att vi måste lita på varandra, nu är det många som behöver en tankestund innan varje aktion, säger han.

Friberg själv var dock inte särskilt nöjd när han summerade insatsen – snarare tvärtom.

– Jag vet inte, jag måste bli mer effektiv runt målburarna och trycka dit puckarna. Att jobba hårt vet jag att jag klarar av, men det gäller att få utdelning för det också, säger han.

”Är en inställningsfråga”

Hur ska du göra för att börja få den utdelningen?

– Det handlar om att kriga, vara på träningarna och verkligen se till att vara het för att göra målen. Det är en inställningsfråga.

Frölunda får chans till revansch på lördag då man tar sig an Linköping.

Vad Friberg vill se av sitt lag då står glasklart.

– Om vi är på hugget hela tiden så får vi inte de här dalarna. Man kan inte ta några byten förgivet, det måste vi vara medvetna om, säger han.

Relaterade ämnen
Oskar Lindwall
Oskar Lindwall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag