Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Frölundas första värvning efter uttåget

Johan Mattsson tar steget till Frölunda.Foto: BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Frölunda har gjort sin första värvning efter slutspelsuttåget mot Brynäs. 

Timrås succémålvakt Johan Mattsson, 24, har presenterats för klubben i dag. 

– När klubben kontaktade mig blev jag förvånad, nästan chockad, men glad, säger Mattsson till klubbens hemsida.

GT kunde i början av december berätta att Johan Mattsson var aktuell för Frölunda. Sundsvalls Tidning gick samtidigt ut med uppgifter om att Mattsson hade skrivit på ett kontrakt med de regerande mästarna, vilket även källor till GT bekräftade. 

Nu har Frölunda bekräftat övergången.

– När klubben kontaktade mig blev jag förvånad, nästan chockad, men glad. Det är ett stort steg att spela för Frölunda, en av de ledande föreningarna i landet, men det skall bli kul, säger Mattsson till klubbens hemsida.

"Stor potential"

– Jag har börjat få ut min potential, men vet att det kommer att ta ett tag att acklimatisera sig i SHL. Och det skall bli kul att jobba ihop med Johan (Gustafsson) som gjort det bra under sina två säsonger i Frölunda, men jag vill ju spela matcher också.

Mattssons kontrakt sträcker sig över säsongen 2018/2019 - han kommer att spela i tröja 33.

– Vi är glada över att få hit Johan. Han har gjort det bra i Timrå i några säsonger och är en målvakt med stor potential, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström.

LÄS ÄVEN: Här är spelarna som lämnar Frölunda 

Elva spelare lämnade Frölunda efter uttåget

Efter att Frölunda åkt ur SM-slutspelet kom beskedet att elva spelare lämnar klubben: Nicklas Lasu, Henrik Tömmernes, Johan Sundström, Patrik Carlsson, Robin Figren, Jacob Larsson, Dan Bakala, Alexander Younan, Erik Nyström, Anton Karlsson och Fredrik Bergvik.

– Det är alltid tufft att skiljas från spelare som man gillar och har jobbat ihop med. Många av dem går till ligor utomlands och det är bara att acceptera att verkligheten ser ut så, sa Frölundas sportchef Fredrik Sjöström då.

 

Följ utvecklingen i GT:s app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.