Frölundas förklaring – till den djupa svackan

Foto: Stefan Persson

Frölunda sladdar i tabellen efter sju raka förluster. Tränaren Roger Rönnbergs teori: För mycket fokus på att göra mål.

– Vi har den senaste tiden jobbat mycket på powerplay och att göra mål. Det kan vara en av de små förklaringarna, säger han till Frölundas hemsida.

Det är över en månad sedan Frölunda senast vann en SHL-match. 27 november slog laget Brynäs hemma med klara 6-1. Sedan dess har Indians radat upp de svidande nederlagen – och tappat andraplatsen i tabellen till HV71.

På tisdagen väntar hemmamatch mot Modo.

– Det är revanschlust. Vi vill börja vinna igen, killarna är oerhört fokuserade och vill ut på banan, säger Roger Rönnberg till Frölundas sajt.

"Måltorka"

Han ser flera olika förklaringar till den dystra resultatraden.

– Vi måste först konstatera att vi förlorat på olika sätt. Vi har förlorat med 1-0 när vi haft måltorka och icke-fungerande powerplay. Vi har förlorat två matcher, tycker jag, på att motståndaren jobbat hårdare än vi. Mot Örebro och Färjestad blev vi slagna av lag som spelade bättre försvar och jobbade hårdare, säger Rönnberg.

"Sämre i jobbet och..."

Enligt coachen kan Frölunda ha tappat i det hårda jobbet eftersom laget tränat så mycket på powerplay och målskytte det senaste.

– Det kan vara en av förklaringarna att det såg ut som det gjorde mot Färjestad, att vi är sämre i jobbet och skridskoåkningen och kanske fokuserat för mycket på att göra fler mål.