Foto: Thomas Johansson / TtFoto: Thomas Johansson / Tt
 Foto: Thomas Johansson / Tt
Foto: Thomas Johansson / TtFoto: Thomas Johansson / Tt
 Foto: Thomas Johansson / Tt

Frölunda vann trots sena reduceringen

Publicerad

Frölunda går upp i serieledning efter att ha besegrat Djurgården med 3-2.

Men tränaren Roger Rönnberg är trots det inte nöjd med lagets prestation.

– Vi blir lite passiva och bekväma och tar lite rast i matcherna. Och det höll på att straffa sig i dag, säger Rönnberg i C Mores sändning.

Det blev en avslagen tillställning när Djurgården gästade Frölunda på lördagen.

Efter en mållös förstaperiod kunde dock Ryan Lasch ge hemmalaget ledningen drygt halvvägs in i andra. Men trots det var Göteborgslaget inte speciellt nöjda med sitt spel.

– Vi gör en bättre förstaperiod än andra, men överlag förlorar vi för mycket närkamper både i egen zon och i anfallszon för att det ska vara bra, kommenterar Elias Fälth i C Mores sändning efter 40 spelade minuter.

Fälth: "Vi är inte riktigt där"

Fälth menar också att laget har en bit kvar till det fina spel som de visade upp under hösten.

– Vi är inte riktigt där. Vi har en del saker att fila på innan vi är tillbaka till höstformen, säger han.

I början av tredje var Frölunda ytterst nära att öka på sin ledning, när Artturi Lehkonen prickade stolpen så att pucken träffade målvakten Mikael Tellqvist i ryggen innan Djurgården till slut fick undan pucken.

– Det är väldigt, väldigt nära, kommenterar Niklas Wikegård i C Mores sändning.

Knappt halvvägs in i tredje perioden kunde i stället Djurgården peta in kvitteringen - men glädjen blev kortvarig.

Rönnberg: "Vi tar rast i matcherna"

Dryga halvminuten senare såg nämligen Spencer Abbott till att återta Frölundas ledning, innan Oliver Lauridsen kunde öka på med ett mål i tom kasse.

Djurgården fick sen in en reducering med sju sekunder kvar av matchen, men kom aldrig närmare än så. Därmed tar Frölunda över serieledningen efter att Skellefteå förlorat mot Malmö Redhawks efter förlängning.

Men tränaren Roger Rönnberg är ändå inte helt nöjd.

– Vi blir lite passiva och bekväma och tar lite rast i matcherna. Och det höll på att straffa sig i dag, säger han i C More sändning.

– Vi spelar bara försvar i tredje och låter Djurgården ta över. Sen har vi skicklighet att göra målet som avgör men vi är ändå för passiva,

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag