John Hennessy firar efter sitt drömmål Foto: C MoreJohn Hennessy firar efter sitt drömmål Foto: C More
John Hennessy firar efter sitt drömmål Foto: C More
Men Frölunda vann. Foto: Mikael Fritzon/TtMen Frölunda vann. Foto: Mikael Fritzon/Tt
Men Frölunda vann. Foto: Mikael Fritzon/Tt

Frölunda vann enkelt matchen mot Växjö

Publicerad

Josh Hennessy gjorde "säsongens snyggaste mål".

Men trots det kunde Frölunda besegra Växjö med 3-1.

Det var Henrik Tömmernes som fick inleda målskyttet i Vida arena under torsdagskvällen. Teemu Laakso drog på sig en utvisning i mitten av den första perioden, och Frölunda spelade fem mot fyra. Då slog Tömmernes till direkt, och gjorde 1-0.

I den andra perioden utökade Frölunda sin ledning. Efter en rörig situation framför Växjö-kassen lyckades Andreas Johnson pressa in pucken till 2-0.

Men bara några minuter senare skulle Växjö ha reducerat. Josh Hennessy gjorde det helt på egen hand när han snodde åt sig pucken i egen zon, fintade bort Christoffer Persson med en tunnel och la in 2-1 bakom Lars Johansson.

Frölunda vann

– Det var nog hans snyggaste för säsongen, sa kommentatorn Tommy Åström i C More.

I periodpausen med C More uttrycke Hennessy glädje över målet och hoppades att Växjö skulle ha energi kvar till den tredje perioden.

Och hemmalaget satte hård press på Frölunda, men gästerna stod för ett bra försvarsspel. I mitten av den sista perioden var det i stället Frölunda som kunde utöka sin ledning, när Jacob Larsson sprätte upp pucken i nättaket.

Det blev matchens avgörande mål. och Frölunda vann med 3-1.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag