Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Frölunda vände efter mardrömsstarten

Frölunda vände och vann med 4–3 borta mot Rögle. Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN
Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN

Mardrömsstart med 0–2-underläge efter drygt fem minuter.

Sen vände Frölunda och besegrade Rögle med 4–3.

– Jättestarkt mentalt, säger tränare Roger Rönnberg i C More.

Efter tre raka förluster var Frölunda ute efter revansch mot Rögle.

Men göteborgarna åkte på en riktig mardrömsstart i matchen då stekhete Olle Liss gjorde både 1–0 och 2–0 för hemmalaget när matchen bara var fem och en halv minut gammal.

Ett chockat Frölunda valde ett par minuter därefter ta timeout när man fick chansen till spel fem mot tre. Och det gav effekt. Simon Hjalmarsson reducerade till 2–1 efter framspelning av Ryan Lasch.

– Det är en genial passning av Lasch. Det är klart, det blir alltid en man ledig när man spelar fem mot tre. Den här gången var det jag, det var skönt, säger Hjalmarsson till C More.

Frölunda vände – efter slagsmålet

När Adam Pardy och Alen Bibic ett par minuter senare rök ihop i ett slagsmål väntade spel fyra mot fyra. Och det utnyttjade Frölunda och Carl Grundström som satte 2–2-pucken när han lämnades fri framför målvakten Ville Kolppanen.

Gästerna fick sedan en smakstart på andra perioden då Jonathan Sigalet redan efter 21 sekunder skickade in 3–2-pucken. Ett mål som senare skulle följas upp av ett fjärde raka Frölundamål då Carl Grundström på nytt höll sig framme.

Men förspelet till Grundströms fullträff kom att bli omdiskuterad. Simon Hjalmarsson kolliderade med Rögles målvakt Ville Kolppanen bakom målet, och finländaren åkte i backen.

Rögles domarilska: ”Oerhört märkligt”

Rögles Ludvig Rensfeldt riktade i C More stor kritik mot att målet inte dömdes bort.

– Jag tycker att det är konstigt. Bara för att målvakten är bakom målet så får man släpa med benet och trippa honom. Det känns som det är något som många kommer utnyttja nu i så fall. Det är oerhört märkligt att de dömer mål där, säger han.

Rögle pressade på ordentligt under matchens slutminuter i ett försök att komma tillbaka. Och med knappt två minuter kvar fick man också utdelning genom Kevin Gagné. Men det var inte tillräckligt utan Frölunda höll ut och vann med 4–3.

Gustafsson: ”Väldigt skönt”

– Bra match av grabbarna, bra match av mig, det är väldigt skönt, sammanfattar målvakten Johan Gustafsson och berättar hur han upplevde den tuffa starten från sin position.

– Det är inte en optimal start så klart att släppa in två mål så tidigt. Men grabbarna kom tillbaka snabbt där och vi fick 2–2 efter första. Då var det bara att nollställa sig själv, säger han.

För Frölundas del väntar nu ett två veckor långt OS-uppehåll. Nästa match spelar man mot Örebro den 24 februari.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!