Frölunda vände och vann med 4–3 borta mot Rögle. Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅNFrölunda vände och vann med 4–3 borta mot Rögle. Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN
Frölunda vände och vann med 4–3 borta mot Rögle. Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN
Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅNFoto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN
 Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN

Frölunda vände efter mardrömsstarten

Publicerad

Mardrömsstart med 0–2-underläge efter drygt fem minuter.

Sen vände Frölunda och besegrade Rögle med 4–3.

– Jättestarkt mentalt, säger tränare Roger Rönnberg i C More.

Efter tre raka förluster var Frölunda ute efter revansch mot Rögle.

Men göteborgarna åkte på en riktig mardrömsstart i matchen då stekhete Olle Liss gjorde både 1–0 och 2–0 för hemmalaget när matchen bara var fem och en halv minut gammal.

Ett chockat Frölunda valde ett par minuter därefter ta timeout när man fick chansen till spel fem mot tre. Och det gav effekt. Simon Hjalmarsson reducerade till 2–1 efter framspelning av Ryan Lasch.

– Det är en genial passning av Lasch. Det är klart, det blir alltid en man ledig när man spelar fem mot tre. Den här gången var det jag, det var skönt, säger Hjalmarsson till C More.

Frölunda vände – efter slagsmålet

När Adam Pardy och Alen Bibic ett par minuter senare rök ihop i ett slagsmål väntade spel fyra mot fyra. Och det utnyttjade Frölunda och Carl Grundström som satte 2–2-pucken när han lämnades fri framför målvakten Ville Kolppanen.

Gästerna fick sedan en smakstart på andra perioden då Jonathan Sigalet redan efter 21 sekunder skickade in 3–2-pucken. Ett mål som senare skulle följas upp av ett fjärde raka Frölundamål då Carl Grundström på nytt höll sig framme.

Men förspelet till Grundströms fullträff kom att bli omdiskuterad. Simon Hjalmarsson kolliderade med Rögles målvakt Ville Kolppanen bakom målet, och finländaren åkte i backen.

Rögles domarilska: ”Oerhört märkligt”

Rögles Ludvig Rensfeldt riktade i C More stor kritik mot att målet inte dömdes bort.

– Jag tycker att det är konstigt. Bara för att målvakten är bakom målet så får man släpa med benet och trippa honom. Det känns som det är något som många kommer utnyttja nu i så fall. Det är oerhört märkligt att de dömer mål där, säger han.

Rögle pressade på ordentligt under matchens slutminuter i ett försök att komma tillbaka. Och med knappt två minuter kvar fick man också utdelning genom Kevin Gagné. Men det var inte tillräckligt utan Frölunda höll ut och vann med 4–3.

Gustafsson: ”Väldigt skönt”

– Bra match av grabbarna, bra match av mig, det är väldigt skönt, sammanfattar målvakten Johan Gustafsson och berättar hur han upplevde den tuffa starten från sin position.

– Det är inte en optimal start så klart att släppa in två mål så tidigt. Men grabbarna kom tillbaka snabbt där och vi fick 2–2 efter första. Då var det bara att nollställa sig själv, säger han.

För Frölundas del väntar nu ett två veckor långt OS-uppehåll. Nästa match spelar man mot Örebro den 24 februari.

Relaterade ämnen
Oskar Lindwall
Oskar Lindwall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag