Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Frölunda säger upp kontraktet med Fälth

Foto: Stefan Persson

Elias Fälth skrev på ett treårskontrakt med Frölunda när han flyttade till Göteborg.

Nu har klubben utnyttjat en klausul och sagt upp avtalet inför nästa säsong.

– Jag har vetat om det ett tag nu och har lovat mig själv att bara fokusera på att spela och inte fundera över framtiden så mycket just nu, säger Fälth.

Frölunda och Skellefteå har dominerat SHL-säsongen.

Den stora frågan under hela vintern har varit om något lag kan hota guldfavoriterna.

Utanför isen pågår samtidigt ett hårt arbete med spelartrupperna inför den kommande säsongen.

Frölundabacken Elias Fälth skrev på ett treårskontrakt med Frölunda när han flyttade till Göteborg, ett avtal som skulle ha löpt ut efter nästa säsong.

Men i kontraktet fanns ett klausul som gjorde det möjligt för Frölunda att säga upp sista året  och det har man utnyttjat.

Fälth står nu kontraktslös inför nästa säsong.

– Klubben sa upp mitt optionsår tidigare i år och jag har vetat om det rätt länge. Sen behöver det inte utesluta en förlängning ändå utan det handlar om ekonomi och hur man vill att truppen ska se ut nästa år. Frölunda har nog prio på andra också så vi får se vad som händer, säger Fälth som gärna stannar kvar i Göteborg.

"Vi får se vad som händer"

– Det har varit en superbra tid, jag är otroligt nöjd och det är ett toppställe att spela på i Sverige. Jag vill jättegärna vara kvar, sedan får vi se vad jag har att förhålla mig till, säger den landslagsmeriterade backen.

34-åringen har helt plötsligt blivit en het spelare på marknaden för konkurrenterna i SHL.

Men han räknar inte med något tidigt beslut inför kommande säsong.

– Tidigare har man sorterat tidigare när det gäller den biten och det påverkar mer än vad man tror, så nu har jag lovat mig själv att ta det lugnt på den fronten och bara fokusera på att spela bra hockey. Vi får se vad som händer längre fram i vår och det känns bara skönt, säger Fälth.

Sugen på spel i utlandet?

– Det har väl varit lite Schweiz-snack hit och dit men som sagt så har jag lagt allt åt sidan och egentligen inte funderat alls på utlandet. Det är en trygghet att vara i Sverige med familjen också. Jag får utvärdera allt längre fram när det bränner till.