ANDRA SÄSONGEN. Erik Gustafsson debuterade för Djurgården förra vintern och gjorde sju poäng på 41 matcher. I år har det blivit 45 matcher och 22 poäng för den 20-årige backen som jagas av flera elitserieklubbar - Frölunda ska enligt uppgifter till GT ligga närmast till hands. Foto: NIKLAS LARSSON/BILDBYRÅN Foto: Marcus Ericsson / Bildbyrån
ANDRA SÄSONGEN. Erik Gustafsson debuterade för Djurgården förra vintern och gjorde sju poäng på 41 matcher. I år har det blivit 45 matcher och 22 poäng för den 20-årige backen som jagas av flera elitserieklubbar - Frölunda ska enligt uppgifter till GT ligga närmast till hands.
Foto: NIKLAS LARSSON/BILDBYRÅN Foto: Marcus Ericsson / Bildbyrån

Frölunda nära värva Djurgårdens talang

Publicerad

Flera elitserieklubbar är på jakt efter Djurgårdens back Erik Gustafsson.

Enligt uppgifter till GT är Frölunda den hetaste klubben i jakten på 20-åringens namnteckning.

- Jag har inga kommentarer kring det. Vi fokuserar bara på att bli slutspelsklara just nu, säger Christian Lechtaler som tar över sportchefsjobbet i Frölunda nästa säsong.

Sex omgångar återstår av grundserien och i dagsläget talar allt för att Frölunda kommer att säkra en plats i slutspelet.

Just nu har klubben tio poäng till godo ner till AIK under strecket i tabellen.

Samtidigt pågår arbetet inför nästa säsong - då tränaren Kent Johansson kommer att lämna klubben till förmån för juniorlandslagets coach Roger Rönnberg.

På spelarmarknaden har Frölunda siktat in sig på Djurgårdens back Erik Gustafsson, 20.

Enligt uppgifter till GT finns det flera intresserade klubbar i elitserien men Frölunda är just nu den hetaste klubben i jakten på Gustafsson.

Frölundas ordförande Mats Grauers hänvisar alla frågor till den nuvarande assisterande tränaren Christian Lechtaler, som nästa säsong tar över jobbet som sportchef i klubben.

Fokus på att ta slutspelsplats

- Vi fokuserar på att bli slutspelsklara just nu och det är viktigt för mig också mot dagens lag eftersom jag fortfarande står i båset. Vi har inga kommentarer alls just nu kring den här typen av frågor inför framtiden. Inte än så länge, säger Lechtaler.

Samtidigt som Gustafsson är en intressant spelare för flera elitserieklubbar är han en nyckelspelare för Djurgården i kampen för att ta sig tillbaka till högsta serien.

Den 20-årige backen har gjort 22 poäng på 45 matcher i vinter, sju mål och 15 assist.

Vill ta Dif till elitserien

Så här säger Gustafssons agent Tommy Öström om sin klients framtid:

- Erik har naturligtvis fullt fokus på att ta laget i sitt hjärta tillbaka till elitserien.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag