Mats Rosseli Olsen blev dubbel målskytt. Foto: TOMMY HOLL
Mats Rosseli Olsen blev dubbel målskytt. Foto: TOMMY HOLL

Frölunda nära ny CHL-final

Publicerad

Frölunda tog ett bastant grepp om den tredje raka finalplatsen i CHL.

I Frölundaborg körde de över schweiziska Fribourg med 5–1 och behöver inte ens vinna borta på  tisdag för att gå till final.

Regerande mästarna Frölunda fick tufft motstånd av Fribourg från början.

Schweizarna attackerade stenhårt från första nedsläpp, men Frölunda gjorde ändå det första målet i matchen när John Nyberg sköt 1–0 ribba in i den 13:e minuten.

Men redan en minut senare kvitterade gästerna, som fortsatte att forechecka stenhårt i den andra perioden.

Gjorde trean på egen hand

Frölunda fick flera chanser att spela med en man mer, men lyckades inte utnyttja överläget. 

Det andra målet kom istället på kontring när blixtsnabbe Mats Rosseli Olsen tog sig till ett friläge där han petade pucken mellan benen på Fribourgs målvakt.

3–1 stod Henrik Tömmernes för på egen hand.

Han snodde pucken från fjolårssäsongens Skellefteå-spelare (och en gång i tiden junior i Frölunda) vid egen blålinje och satte full fart mot motståndarmålet.

Målvakten gick på en fint som aldrig kom och släppte pucken efter att Tömmernes missat den.

3–1 kändes dock inte helt säkert eftersom schweizarna fortsatte jaga högt i full fart.

Stor publik i Frölundaborg

I den tredje periodens första minut punkterade Jacob Larsson matchen med ett distinkt skott från blå linjen.

5–1 kom strax därefter när Nicklas Lasu klackade (!) fram Mats Rosseli Olsen till ett friläge som han använde till att göra sitt andra mål.

Efter det handlade det bara om hur stor Frölundas seger skulle bli inför returen i Schweiz på tisdag. Men det blev inga fler mål.

I CHL räknas det sammanlagda resultatet, vilket innebär att Frölunda är snubblande nära en ny final och chans till den andra raka CHL-segern.

På Frölundaborgs läktare fanns större publik än vanligt på CHL, 4042 personer.

Stefan Nilsson
Stefan Nilsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag