Frölunda letar nyförvärv: ”Behöver få in någon”

Publicerad

Pathrik Westerholm, 25, tvingas till operation och kommer att vara borta till i mars.

Det leder till att Frölunda ger sig ut på jakt efter en ny center.

– Det är troligt att det blir så, säger sportchef Fredrik Sjöström.

Under onsdagen nåddes Frölunda-supportrarna av ett tungt besked.

Den knäskada som Pathrik Westerholm ådrog sig i förra veckans CHL-match mot Gap är så pass allvarlig att han nu tvingas genomgå en operation – och kommer att vara försatt ur spel i fem månader.

Sportchef Fredrik Sjöström sörjer beskedet.

– Framför allt lider jag med Pathrik som inte kommer att få spela. Men sen är det tråkigt för oss så klart som tappar en bra spelare, en center, säger han.

JVM och OS – då försvinner spelare

Att Frölunda fått hem Lias Andersson från New York Rangers innebär att laget trots skadebeskedet har fyra centrar i truppen. Men Fredrik Sjöström säger ändå att man är på jakt efter nyförvärv.

– Vi vet att vi har ett JVM som kommer och då försvinner Lias. Sen har vi ett OS lite längre fram där Joel (Lundqvist) är högaktuell. Vi måste vara redo för den situationen, säger Sjöström och tillägger:

– Men just nu har vi fyra centrar och vi vill låta våra juniorer få chansen, så det är inte så att vi stressar upp oss.

”Svårt att sätta tidsram”

Men då tänker ni ta in någon utifrån?

– Det är troligt att det blir så, men det ska finnas rätt spelare också, säger han.

JVM är drygt två och en halv månad bort. Frölundas tänkta nyförvärv kan dock komma in tidigare än så.

– Det är svårt att sätta en tidsram för det. Vi får lyssna av marknaden. Det kan både gå fort och ta längre tid, vi får vänta och se helt enkelt, säger han.

Relaterade ämnen
Oskar Lindwall
Oskar Lindwall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag