Foto: Imago SportfotodienstFoto: Imago Sportfotodienst
 Foto: Imago Sportfotodienst
Foto: Imago SportfotodienstFoto: Imago Sportfotodienst
 Foto: Imago Sportfotodienst
Foto: Imago SportfotodienstFoto: Imago Sportfotodienst
 Foto: Imago Sportfotodienst

Frölunda krossade Davos totalt i semin

Publicerad

Frölunda krossade Davos totalt i den första CHL-semifinalen.

Spencer Abbott inledde målskyttet i den första perioden - och Frölunda vann till slut med 5-0.

– Fantastisk match av laget. Vi håller oss kalla och spelar väldigt bra taktiskt. Det finns ett tålamod att verkligen bryta ner dem under sextio minuter, säger tränaren Roger Rönnberg i SVT:s sändning.

Frölunda körde över Davos fullständigt och står nu med ena benet i CHL-final.

Tidigt i första perioden kunde Spencer Abbott ge svensklaget ledningen i powerplay. Och i andra ökade Artturi Lehkonen på ytterligare - innan Frölunda fullbordade sin kross i tredje.

Den sista perioden hann inte ens bli en minut gammal innan även Ryan Lasch såg till att komma med i målprotokollet när han gjorde Frölundas tredje mål för kvällen.

Ross: "Något som inte hör hemma här"

Davos hade då en tung uppförsbacke - och var aldrig ens nära att komma ikapp. I stället kunde Jacob Larsson göra både ett och två mål innan matchen var över.

Och med några minuter kvar av matchen visade supportrarna tydligt vad de tycker om hemmaspelarnas agerande. Då tvingades matchen nämligen till ett avbrott när åskådarna började kasta in saker på isen.

– Nu vädrar hemmasupportrarna sitt missnöje. Man slänger in öl, man slänger in tändare, säger Chris Härenstam i SVT:s sändning.

Något som experten Patrik Ross inte alls tycker om.

– Det där är något som inte hör hemma här, säger han.

Efter en kort stund kunde matchen dock återupptas - och nu har Frölunda alltså ett ypperligt läge inför returen på hemmaplan.

– Vilken käftsmäll det här är för Davos, säger Härenstam.

– Det ska till något oerhört nu om det ska kunna vända i Göteborg.

Rönnberg: "Han är en matchvinnare"

Efter matchen var Frölundatränaren Roger Rönnberg mer än nöjd med sitt lag.

- Fantastisk match av laget. Vi håller oss kalla och spelar väldigt bra taktiskt. Det finns ett tålamod att verkligen bryta ner dem under sextio minuter, säger han i SVT:s sändning.

– Jag är väldigt stolt över laget.

Samtidigt hyllar han målvakten Lasse Johansson, som stod för en spektakulär räddning i den andra perioden.

– Det är två eller tre situationer där han kommer upp väldigt stort. Han är en matchvinnare, säger Rönnberg.

Målvakten själv tar dock berömmet med ro.

– Det var ganska lugnt ändå, säger han i SVT:s sändning.

I kvällens andra CHL-semifinal vände Kärpät underläge till seger med 3-2 mot Lukko på bortaplan.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag