Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Frölunda körde över Brynäs - har matchboll

Foto: Adam Ihse / Tt / TT NYHETSBYRÅN
Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN
Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN
Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

GÖTEBORG/STOCKHOLM. Det höll på att urarta i slutet av matchen och samtliga spelare trodde att spelet var avblåst när små bråk utbröt över hela isen.

Då såg John Nyberg sin chans, åkte mot mål och när ingen var med på att spelet var i gång kunde han spika slutresultatet till 4-0.

– Det är nog det märkligaste mål jag sett, säger Niklas Wikegård i C More.

Matchfakta, SM-slutspelet:

Frölunda–Brynäs 4–0 (0–0, 1–0, 3–0)
semifinal 5 i bäst av 7
Andra perioden: 1–0 (15.18) Victor Olofsson (Joel Lundqvist, Simon Hjalmarsson).
Tredje perioden: 2–0 (11.21) Rasmus Dahlin (Joel Lundqvist, Henrik Tömmernes), 3–0 (13.10) Casey Wellman str, 4–0 (18.03) John Nyberg (Nicklas Lasu).
Skott: 27–21 (6–12, 11–3, 10–6).
Utv: Frölunda: 4x2. Brynäs: 4x2.
Domare: Linus Öhlund, Älvsbyn, och Sören Persson, Lidköping.
Publik: 12 044.
Frölunda leder med 3–2 i matcher.

Det stod 2-2 i matcher inför kvällens match i ett fullsatt Scandinavium.

Då kom Frölunda att spela en betydligt bekvämare ishockey.

I en länge målsnål tillställning kunde de regerande mästarna till slut segla i väg målmässigt i den tredje perioden där supertalangen Rasmus Dahlins 2-0 mål sköt pyspunka i Brynäs kvitteringsjakt.

Den 16-åriga backen, som förutspås bli vår nästa Erik Karlsson, noterades i kväll för sin femte slutspelspoäng och sitt tredje mål.

John Nyberg den enda som spelade i slutet

Med mindre än två minuter kvar utbröt bråk vid Brynäs avbytarbås då alla spelare på isen började gnugga handskar med varandra - alla förutom Frölundas annars så hårdföre back, John Nyberg, som såg sin chans och åkte mot den tomma Brynäs-zonen.

Där kunde han också sätta 4-0, som blev slutresultatet, på Brynäs burväktare Felix Sandström som inte var med på vad som hände.

– Jag trodde det var avblåst om jag ska vara ärlig. Det var så mycket bök och stök vid sargen, nästan fullt slagsmål, så jag trodde det var avblåst, säger Brynäs tränare Tommy Sjödin.

Vad kände ni när Nyberg fick göra mål?

– Nej, det stod 3-0 och nästan ingen tid kvar så vi orkade inte göra en stor grej av det. Hade det stått 2-1 eller 3-1 hade det nog varit annorlunda.