Foto: /Ibl / /IBLFoto: /Ibl / /IBL
 Foto: /Ibl / /IBL
Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅNFoto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN
 Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Frölunda hakar på Växjö efter ny seger

Publicerad

Djurgården hade chansen att kliva upp på en play in-plats.

Men Frölundas vilja att haka på i toppen var starkare.

Mattias Nörstebö blev hjälte för göteborgarna när han satte 2-1 på övertid.

Djurgårdens nyförvärv Niclas Bergfors gick direkt in i förstafemman och matchen öppnade otroligt ljust för Djurgården.

Matt Andersson tryckte in ledningsmålet redan efter 20 sekunders spel. Men halvvägs genom perioden så åkte Jonathan Davidsson på en utvisning och i det efterföljande numerära överläget kunde Casey Wellman kvittera för göteborgarna.

Nörstebö avgjorde

Därefter följde två raka täta, jämna och mållösa perioder. Båda lagen hade fina chanser att avgöra, men burväktarna Mikael Tellqvist och Johan Gustafsson stod emot.

Matchen gick till förlängning - och då var Frölunda det hetare laget. Mattias Nörstebö behövde endast 51 sekunder på sig att skicka in det avgörande målet och såg till att Frölunda hakar på Växjö Lakers i toppen.

Djurgården, som hade chansen att gå upp på en play in-plats - får vänta till nästa omgång för att jaga en slutspelsplats.

Se alla matcher från SHL och Hockeyallsvenskan (extern länk)

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag