Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Frölunda förlänger med NHL-profilen

Mike Weber förlänger med Frölunda.
Foto: /IBL / /IBL
Mike Weber och Matt Donovan.
Foto: /IBL / /IBL

Här är Frölunda-fansens glädjebesked: Efter att ha gjort stor succé förlänger nu NHL-meriterade backen Mike Weber, 29, sitt kontrakt säsongen ut.

Det meddelar klubben på sin hemsida.

– Det är en fantastisk gubbe som vi är jättenöjda med. Han tillför såväl på som av isen, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström i ett uttalande.

Mike Weber spelade fram Max Friberg till säsongens första mål mot Karlskrona.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Han värvades in under ett sjuveckorskontrakt i början av november för att rädda ett defensivt sargat Frölunda.

Sedan dess har Mike Weber, 29, blivit en stor publikfavorit med sin tuffa och oömma spelstil.

Förlänger sitt kontrakt – säsongen ut

Hans nuvarande avtal med Frölunda löper ut den 28 december – men nu står det klart att backen med över 350 NHL-matcher på meritlistan stannar i Göteborg då han förlängt sitt kontrakt säsongen ut.

– Det är en fantastisk gubbe som vi är jättenöjda med. Han tillför såväl på som av isen, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström i ett uttalande.

– Vi visste att han skulle sprida lugn, bidra med sin rutin och att han är tuff och rejäl. Men han har dessutom visat att han är bra med puck. Han har motsvarat våra förväntningar och vi är överens om att fortsätta tillsammans säsongen ut.


LÄS MER: Hyllningen till Frölunda: "Ärofyllt att vara en del av det här laget"

Missar matcher i vår

Men redan nu står det klart att Weber kommer att missa några matcher i vår, eftersom hans hustru är gravid.

– Mike kommer att missa några matcher i månadsskiftet februari/mars eftersom han flyger till USA för förlossningen, säger Sjöström.

Backen har under sina åtta SHL-matcher så här långt svarat för tre assist och inte minst utmärkt sig som en framträdande spelare i boxplay. Han snittar närmare 17 minuters istid per match och noterar plus sju i plus/minus-statistiken.

Amerikanen har hyllats flertalet gånger av Roger Rönnberg. Bara ett par dagar efter hans intåg i klubben sa Frölundatränaren till GT:

– Nummer ett är det en superproffsig kille som har den personligheten vi har letat efter. Han har en hunger att göra något nytt. Han är 29 år men säger att han är nervös som en junior. Han vill lära sig spelet på den stora rinken och är ödmjuk nog att inse att han har saker han måste jobba med. Så det är en fantastisk människa samtidigt som vi spelmässigt vet var han står.