Mike Weber förlänger med Frölunda. Foto: /IBL / /IBLMike Weber förlänger med Frölunda. Foto: /IBL / /IBL
Mike Weber förlänger med Frölunda. Foto: /IBL / /IBL
Mike Weber och Matt Donovan. Foto: /IBL / /IBLMike Weber och Matt Donovan. Foto: /IBL / /IBL
Mike Weber och Matt Donovan. Foto: /IBL / /IBL

Frölunda förlänger med NHL-profilen

Publicerad

Här är Frölunda-fansens glädjebesked: Efter att ha gjort stor succé förlänger nu NHL-meriterade backen Mike Weber, 29, sitt kontrakt säsongen ut.

Det meddelar klubben på sin hemsida.

– Det är en fantastisk gubbe som vi är jättenöjda med. Han tillför såväl på som av isen, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström i ett uttalande.

Mike Weber spelade fram Max Friberg till säsongens första mål mot Karlskrona.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Han värvades in under ett sjuveckorskontrakt i början av november för att rädda ett defensivt sargat Frölunda.

Sedan dess har Mike Weber, 29, blivit en stor publikfavorit med sin tuffa och oömma spelstil.

Förlänger sitt kontrakt – säsongen ut

Hans nuvarande avtal med Frölunda löper ut den 28 december – men nu står det klart att backen med över 350 NHL-matcher på meritlistan stannar i Göteborg då han förlängt sitt kontrakt säsongen ut.

– Det är en fantastisk gubbe som vi är jättenöjda med. Han tillför såväl på som av isen, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström i ett uttalande.

– Vi visste att han skulle sprida lugn, bidra med sin rutin och att han är tuff och rejäl. Men han har dessutom visat att han är bra med puck. Han har motsvarat våra förväntningar och vi är överens om att fortsätta tillsammans säsongen ut.

 

LÄS MER: Hyllningen till Frölunda: "Ärofyllt att vara en del av det här laget"

Missar matcher i vår

Men redan nu står det klart att Weber kommer att missa några matcher i vår, eftersom hans hustru är gravid.

– Mike kommer att missa några matcher i månadsskiftet februari/mars eftersom han flyger till USA för förlossningen, säger Sjöström.

Backen har under sina åtta SHL-matcher så här långt svarat för tre assist och inte minst utmärkt sig som en framträdande spelare i boxplay. Han snittar närmare 17 minuters istid per match och noterar plus sju i plus/minus-statistiken.

Amerikanen har hyllats flertalet gånger av Roger Rönnberg. Bara ett par dagar efter hans intåg i klubben sa Frölundatränaren till GT:

– Nummer ett är det en superproffsig kille som har den personligheten vi har letat efter. Han har en hunger att göra något nytt. Han är 29 år men säger att han är nervös som en junior. Han vill lära sig spelet på den stora rinken och är ödmjuk nog att inse att han har saker han måste jobba med. Så det är en fantastisk människa samtidigt som vi spelmässigt vet var han står.

Relaterade ämnen
Oskar Lindwall
Oskar Lindwall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag