Simon Hjalmarsson, Frölundas förste målskytt mot Leksand. Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN
Simon Hjalmarsson, Frölundas förste målskytt mot Leksand. Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN

Frölunda avgjorde med märkligt mål

Publicerad

Stryk mot Färjestad i torsdags.

Men i den andra träningsmatchen i Strömstad blev det seger mot Leksand med 3–2.

I målet debuterade Johan Mattsson, 25, ny från Timrå.

– Det var roligt att spela så klart. Det är ett stort äventyr, säger han till Cmore.

Under träningsturneringen i bohuslänska Strömstad har Frölunda roterat i laget.

Mot Leksand vilades bland andra Joel Lundqvist, Sean Bergenheim och Ryan Lasch.

Men Leksand, som åkte ur SHL i våras, saknade också en del spelare.

Frölunda tog ledningen tidigt.

Simon Hjalmarsson, förra årets prestigevärvning som fick i gång poänggörandet först i slutspelet, slog till redan efter 1.01.

Grundström passade till Friberg

Max Friberg, också ny för säsongen, spelade läckert fram Hjalmarsson som sig fram mot målet i god fart och pricksköt vid stolpen.

När Frölunda med en man mer på isen tog ledningen med 2–0 sex minuter in på andra perioden var det Friberg själv som gjorde målet. Målet liknade det första, den här gången var det Calle Grundström som stod för passningen.

En dubbelutvisning på Jakob Stenqvist och Oliwer Fjellström i mitten av den andra perioden gav Leksand chansen att komma tillbaka.

Men det var nära att Frölunda klarat två minuter med två man mindre. Det återstod bara 18 sekunder av utvisningarna när Martin Karlsson reducerade.

Studsade på Leksands målvakt

Ponthus Westerholm, ny från Brynäs, återställde ordningen med försäsongens kanske märkligaste mål i slutet av andra perioden.

Hans puck mot mål tog på en Leksands-skridsko, studsade i sargen bakom målet innan den studsade på Leksands målvakt och in i mål.

I den tredje perioden gjorde Leksands Mattias Nilsson 2–3 på en ny Frölunda-utvisning (Pontus Widerström).

Frölundas center Christoffer Ehn drog med drygt fyra minuter kvar på sig en 2+2-utvisning. De fyra minuterna löste dock hans lagkamrater så att SHL-laget Frölunda kunde hålla undan till en 3–2-seger mot allsvenska Leksand.

Relaterade ämnen
Stefan Nilsson
Stefan Nilsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag