Foto: Daniel Stiller / BILDBYRÅN
 Foto: Daniel Stiller / BILDBYRÅN

Frölunda är klara för semifinal efter kross

Publicerad

Frölunda är klara för SM-semifinal efter ännu en seger mot Djurgården.

Totalt vann Frölunda med 4-1 i matcher, efter att ha avgjort kvällens match med tre snabba mål i den tredje perioden.

Till slut vann Frölunda matchen med 5-1.

– Det är stort att vara i semifinal, vi är ute på ett uppdrag här och nu får vi se vem som väntar, säger Artturi Lehkonen.

 

Gillar du hockey? Ladda ned SportExpressens nya app och få alla hockeynyheter snabbast – här för iOS och här för Android.

Frölunda slutade på andra plats i grundserien och är nu klara för SM-semifinal, som andra lag i årets slutspel.

Torsdagens match i Frölundaborg börjad jämnt, och ställningen var 1-1 en bra bit in i den tredje perioden efter mål av Ryan Lasch och Marcus Högström.

Då började Frölundas urladdning, och det rejält.

Artturi Lehkonen gjorde 2-1 efter förarbeta av Ryan Lasch. En knapp minut senare ökade Andreas Johansson på till 3-1.

– Ryan säger alltid att om jag kommer i läge så hittar jag dig. Det är stort att vara i semifinal, vi är ute på ett uppdrag här och nu får vi se vem som väntar, säger Lehkonen till C More.

Frölunda klara för semifinal

När Frölunda sedan satsade allt framåt för att rädda säsongen kunde Joel Lundqvist göra 4-1 innan Mats Rosseli Olsen gjorde 5-1 i tom kasse.

Frölunda är nu klara för semifinal. Vilka som väntar där avgörs först när de övriga kvartsfinalserierna är färdigspelade .

Djurgårdens säsong över

Djurgårdens säsong är nu över. Det är också tränaren Hans Särkijärvis sejour i klubben.

Sedan tidigare är det klart att "Säcken" säcken lämnar sitt uppdrag som huvudtränare när säsongen är över.

– Vi försöker jobba och jag tycker den här gruppen har spelat fantastiskt bra. Jag tycker ändå att Frölunda är ett av de lagen vi hade god möjlighet att slå ut, men då måste vi vara 100% fräscha, säger han.

- "Säcken" har gjort det väldigt bra utifrån de små förutsättningar han har haft. Han tog över ett Djurgården i kris och har nu gjort dem till ett stabilt kvartsfinallag, säger C Mores expertkommentator Arto Blomsten.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag