Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Frillesås härliga segerjubel: ”Otroligt tryck på läktarna”

Adam Rudell var het mot IFK Vänersborg. Foto: Bildbyrån.
Frillesås Fredrik Johansson måljublar. Foto: Bildbyrån.

Perfekt väder, folkfest och stor dramatik. 

Frillesås slog IFK Vänersborg med 5-4 och tog två värdefulla poäng i jakten på nytt kontrakt. 

– Vi mår fantastiskt gott nu, säger tvåmålskytten Adam Rudell, 29. 

1 705 åskådare hade tagit sig till Sjöaremossen för Frillesås allra första annandagsmatch på hemmais i högsta serien. Och publiken blev knappast besviken för det bjöds på stor underhållning när krislaget IFK Vänersborg kom på besök. 

Hemmalaget tog kommandot omgående och lagkaptenen Fredrik Johansson prickade in 1-0 på hörna i minut tio. 

– Vi försvarar oss bra och släpper inte till så många målchanser förutom hörnorna. Vi kunde stoppe dem rätt bra och vi är lugna och coola med bollen och försöker äga matchen och bygga spel. Men de får tryck på oss i slutet av första, säger Adam Rudell. 

I paus stod det 1-1 efter Johan Kochs kvittering, men vilan gjorde Frillesås gott. Rudell och kompani satte högsta fart direkt och gled ifrån och ledde som mest med 5-2. 

– Vi kommer ut med väldigt bra energi i andra och är det bättre laget hela halvleken. Men sedan blev det ju lite nervigt i slutet, fortsätter han. 

”Får tacka alla som kom hit”

IFK Vänersborg reducerade två gånger om och tryckte på ordentligt i slutminuterna och hade en hörna på stopptid, men Frillesås höll undan och vann med 5-4. 

– Första tvåan på hemmaplan den här säsongen faktiskt, vi har haft lite motstuds tidigare. En fantastiskt skön seger och det var ett otroligt tryck på läktarna. Jag måste verkligen tacka alla som kom hit i dag, man får massa energi av det. Kul att få bjuda på en seger och bra bandy när det kom så många. Vädret var med oss också, det var kanonförutsättningar, säger Adam Rudell, som själv prickade in två mål på hörna. 

– Inget speciellt egentligen, men två viktiga mål så klart. 

Frillesås vann även bortamötet med IFK Vänersborg. 

– De har passat oss bra och det skadar ju inte. Vi tar alla poäng vi kan. Uppehållet kom lägligt för oss också, vi har varit slitna men nu har vi laddat om. 

Frillesås ligger kvar på kvalplats och har skrapat ihop sju poäng, tre färre än IFK Vänersborg. Framför allt växer avståndet till jumbon Åby, som bara har tagit en pinne. 

– Vi har fortfarande bra möjligheter att slippa kvalet, men det viktigaste är givetvis att undvika sistaplatsen, säger Adam Rudell.