Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Friidrottsfesten i Göteborg inställd

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV
Höjdhopparen Melwin Holm, son till Stefan Holm, är en av många ungdomar som varit med i Världsungdomsspelen i Göteborg genom åren. Här ett hopp från år 2017.Foto: LINE SKAUGRUD LANDEVIK/BILDBYRÅN

Världsungdomsspelen kommer inte kunna arrangeras på Ullevi i Göteborg som planerat i år.

Anledningen är, så klart, coronapandemin.

”Vi lider med friidrottsungdomen som går miste om sommarens stora friidrottsfest”, skriver Per Crona, projektansvarig, på spelens hemsida.

Världsungdomsspelen, som arrangeras av Örgryte IS, är Europas största årliga arenatävling för ungdomar och i fjol blev det rekord med drygt 8 700 starter.

Tanken var att spelen skulle fira ett storslaget 25-årsjubileum i juli i år med riktig friidrottsfest på Ullevi, men så blir inte fallet.

Likt Gothia Cup i fotboll och Partille cup i handboll ställs Världsungdomsspelen nu in. Det meddelas på arrangemangets hemsida. Per Crona är projektansvarig. Han skriver:

”Det är med sorg och beklagan som vi tvingas lämna beskedet att årets tävling är inställd.. Den 25:e Jubileumsupplagan av vår fina tävling skulle ha arrangerats den 3-5 juli, men det finns under rådande omständigheter inga möjligheter att genomföra tävlingen”.

”Ett smärtsamt beslut”

Öis hade till slut inget val.

”Samtidigt som det är ett smärtsamt beslut så är det också ett väldigt lätt beslut att fatta. Vi följer givetvis de regler och rekommendationer som vi får från myndigheterna. Arrangemang av den här storleken kommer inte kunna hållas i Sverige den här sommaren om kampen emot smittspriding skall genomföras på ett effektivt sätt. Hälsa och säkerhet för såväl aktiva, ledare, funktionärer och publiken går naturligtvis före allt annat”, skriver Per Crona på hemsidan.

25-årsjubileumet kommer i stället att firas nästa sommar.