Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Friidrottens hus stängt efter stora branden

Slottsskogshallen totalförstördes i branden. Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/

Den stora branden i Slottsskogshallen påverkar också Friidrottens hus som ligger precis intill, skriver Dagens Nyheter. 

– Vi har blivit tvungna att stänga här. Inga toaletter eller duschar kan användas eftersom vattenledningen hit gick via den nedbrunna hallen, säger Bo Edsberger, chef för Göteborgs Friidrottsförbund, till tidningen. 

Friidrottens hus är stängt för ungdomsträning fram till den första oktober men påverkas ändå av den stora branden som bröt ut i Slottsskogshallen på söndagskvällen.

Byggnaden rasade under natten mot måndagen och blev totalförstörd av branden. Två pojkar i tolvårsåldern har medgett att de kan ha startat branden.

Friidrottens hus har behövt stänga då vattenledningarna gick under Slottsskogshallen och smälte under branden, skriver Dagens Nyheter.  

– Kommunen tittar på en akut lösning men eftersom brandplatsen är avspärrad kan inte vattenteknikerna gå in där ännu, säger Bo Edsberger, chef för Göteborgs Friidrottsförbund, till tidningen.

Nästan tusen ungdomar drabbas 

Branden slår hårt mot friidrottandet i Göteborg under den här veckan var Slottsskogshallen egentligen bokad för 30 timmar friidrott.

– Det är verksamhet för bortemot tusen ungdomar. Vi är sedan tidigare trångbodda, det här är ett jätteproblem, säger Bo Edsberger till DN.

 När Friidrottens hus sedan kan öppna igen så kommer inte alla få plats i lokalen. Bo Edsberger säger till Dagens Nyheter att styrelsen tidigare fattat beslut om att ha fler tider för seniorer och färre för ungdomar. Edsberger menar också att det blir för trångt och farligt i hallen för ungdomarna då den redan är full.