Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Yannick Tregaros oro efter inbrottet

Här är polisens bästa tips för att skydda sig mot inbrott.
En tjuv tog sig in i Yannick Tregaros bostad.
Foto: BILDBYRÅN
”Livet går vidare”, säger Tregaro efter inbrottet.
Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
Tjuven tog med sig datorer, whisky och kontokort.
Foto: BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Friidrottsprofilen Yannick Tregaro, 42, och hans sambo har blivit utsatta för inbrott. 

En 37-årig man tog sig i parets lägenhet och fick med sig datorer, whisky, kontokort och plånbok. 

– Tråkigt så klart, men livet går vidare, säger Tregaro. 

Hans sambo hade en dag i maj 2020 varit ute på en löprunda och när hon kom hem upptäckte hon att någon hade rotat runt i bostaden. 

”Jag såg att en låda var utdragen och kände att det var fel och stängde den. Sen när jag gick ut mot köket såg jag påsar från soplådan som låg på golvet och när jag väl kom in i rummet insåg jag helt att någon varit i lägenheten. En plywoodskiva var vält, på den hade vi en Mac-dator och bredvid låg min laptop, båda var borta.”, säger sambon i polisförhöret. 

Gärningsmannen gjorde sedan flera inköp med de stulna kontokorten i närliggande butiker och kunde efter en husrannsakan gripas. Han erkänner stöld av normalgraden och bedrägeri vid tre tillfällen. 

”Käkat massa tabletter och rökt heroin”

”Det var en impulsgrej. Jag har ingen klar minnesbild då jag var påverkad, käkat massa tabletter och rökt heroin Jag hade inte tänkt begå något inbrott, jag hade inga verktyg. Jag hade dåligt med pengar då jag lagt det på droger så jag ville lösa det här, jag behövde pengar. Det här är en av anledningar till att jag vill sluta med droger, att jag gör saker som jag annars inte skulle göra.”, säger mannen i polisförhör. 

Yannick Tregaro har ett ersättningsanspråk på 8 500 kronor för en dator och ett bytt cykellås. 

”Innehåll i datorerna med personliga minnen är borta, hemmet känns otryggt och rädslan för att gärningsmännen ska återvända har varit jobbig.”, skriver friidrottsprofilen i sitt yrkande. 

Hans sambo har ett ersättningsanspråk på 46 496 kronor för bland annat förlust av arbetstid, förlorad inkomst, självrisk och en tillbakalämnad men trasig dator. 

Mannen åtalas för flera brott 

Yannick Tregaro är kortfattad när GT når honom. 

– Det är tråkigt så klart, men livet går vidare. I övrigt har jag inga kommentarer. 

Den 37-årige mannen är förutom grov stöld och kortbedrägeri i samband med inbrottet åtalad för ytterligare två stölder, narkotikabrott och brott mot knivlagen. 

Se också:

Experten berättar om tjuvarnas tillvägagångssätt.