Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tregaro utsattes för inbrott – man döms

Här är polisens bästa tips för att skydda sig mot inbrott.
I maj 2020 råkade Yannick Tregaro och hans sambo ut för ett inbrott i deras lägenhet.
Foto: BILDBYRÅN
Nu har en 37-årig man dömts till fängelse i nio månader.
Foto: BILDBYRÅN

En 37-årig man har dömts till fängelse efter att ha brutit sig in i Yannick Tregaros och hans sambos lägenhet.

Mannen har nu överklagat domen till hovrätten.

– Det var en impulsgrej. Jag har ingen klar minnesbild då jag var påverkad, käkat massa tabletter och rökt heroin, säger den misstänkte mannen i förhör.

Det var i maj 2020 som friidrottsprofilen Yannick Tregaro, 42, och hans sambo blev utsatta för ett inbrott i deras lägenhet. När sambon kom hem från sin löprunda var bland annat en Mac-dator, en laptop, flera whiskyflaskor och flera betalkort borta.

– Jag såg att en låda var utdragen och kände att det var fel och stängde den. Sen när jag gick ut mot köket såg jag påsar från soplådan som låg på golvet och när jag väl kom in i rummet insåg jag helt att någon varit i lägenheten, säger sambon i förhör.

Efter inbrottet gjorde gärningsmannen flera inköp med de stulna betalkorten. Mannen kunde gripas efter en husrannsakan. 

Nu har den 37-åriga mannen dömts till fängelse i nio månader för bland annat grov stöld, bedrägeri och ringa narkotikabrott.

Gärningsmannen: ”Ingen klar minnesbild”

I initiala förhör erkände mannen stöld av normalgraden och bedrägeri vid tre tillfällen. Mannen förklarar sina handlingar som ”en impulsgrej”.

– Jag har ingen klar minnesbild då jag var påverkad, käkat massa tabletter och rökt heroin. Jag hade inte tänkt begå något inbrott, jag hade inga verktyg. Jag hade dåligt med pengar då jag lagt det på droger så jag ville lösa det här, jag behövde pengar. Det här är en av anledningar till att jag vill sluta med droger, att jag gör saker som jag annars inte skulle göra, säger mannen i förhör.

I anmälan som lämnades in hade Yannick Tregaro ett ersättningsanspråk på 8 500 kronor för en dator och ett bytt cykellås.

”Innehåll i datorerna med personliga minnen är borta, hemmet känns otryggt och rädslan för att gärningsmännen ska återvända har varit jobbig”, skriver friidrottsprofilen i sitt yrkande.

Rätten avslog skadeståndsyrkandet

Det avslogs dock av tingsrätten.

”I aktuellt fall har Yannick Tregaro och [sambon] inte presenterat någon direkt bevisning till stöd för sina skadeståndsanspråk”, skriver rätten i domen.

GT har varit i kontakt med Yannick Tregaro som inte vill kommentera domen. 

I en tidigare artikel har han sagt:

– Det är tråkigt så klart, men livet går vidare. I övrigt har jag inga kommentarer. 

Den 37-årige mannen har överklagat domen. Han vill att hovrätten ändrar straffet från fängelse till skyddstillsyn med särskild behandlingsplan

”Detta gör sig särskilt gällande i detta fall eftersom den nu aktuella brottsligheten har ett synnerligen tydligt samband med GM:s missbruk av narkotika”, står det i överklagan.


SE MER:

Brå:s statistik över anmälda brott ger en överblick av inflödet av ärenden till Polismyndigheten, Åklagarmyndigheten, Tullverket och Ekobrottsmyndigheten. Det är alltså inte samma sak som faktiskt begångna brott.