Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tornéus passning till Montler inför GP-galan

Michel Tornéus gör en av sina sista framträdanden i karriären under GP-galan i Göteborg.Foto: NICKLAS ELMRIN / BILDBYRÅN
Michel Tornéus.Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Thobias Montler.Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN

Längdshoppsstjärnan Michel Tornéus, 33, gör sina sista tävlingar i karriären.

Då skickar han en passning till landsmannen Thobias Montler, 23, inför GP-galan i Göteborg.

– Jag vill slå honom en sista gång, säger han.

Det var tidigare i somras som Michel Tornéus berättade om beslutet att lägga av.

Efter att ha varit dominant inom svensk längdhopp i över ett decennium har 33-åringen nu bestämt sig för att den här säsongen blir hans sista.

”Friidrott har varit min värld sen jag var 6 år gammal men jag har nu beslutat att 2019 blir min sista säsong”, skrev han i ett inlägg på Instagram.

Sista tävlingen kommer att bli SM i september, och innan dess har han bara ett fåtal tävlingar kvar.

”Göteborg har alltid varit speciellt”

Bland annat GP-galan i Göteborg under fredagen.

– För mig har Göteborg alltid varit ett speciellt ställe. Det var här jag gjorde 7,94 när jag var 19 år och jag tog mitt första åttametershopp här. Sen tog jag silver under inomhus-EM (2013). Så det känns bra att sluta där allt på ett sätt startade, säger han.

Men även fast tävlingarna som återstår är få och att Tornéus har sina bästa dagar förbi sig – så finns tävlingsinstinkten likväl fortfarande där.

– Efter att jag kom ut med mitt besked (om att sluta) så har jag fått extra stor motivation att avsluta starkt. Jag hoppas att jag kan hålla mina känslor i styr och prestera. 

”Vill slå honom en sista gång”

I Göteborg vill han se till att besegra nästa stora längdhoppsstjärna på herrsidan, Thobias Montler, 23, som också deltar.

– Jag hoppas att jag kan slå Thobias en sista gång, säger han.

VM-hoppet Montler har haft en tuff sommar bakom sig.

Efter att ha radat upp starka prestationer under säsongsinledningen åkte han i juni på en knäskada som hindrat honom från tävlingar sedan dess.

GP-galan i Göteborg på fredagen blir hans comeback.

– Jag har sett fram emot det här länge. Direkt när skadan kom funderade man på om hela säsongen skulle vara över, men efter att vi fick beskedet att det ”bara” var uttänjt ledband så har man kunnat blicka mot comebacken. Det ska bli kul, säger han.

Vet du var du har dig själv formmässigt?

– Det är jättesvårt att veta.. Men vi har ju sett lite hur det sett ut på träningarna och jag ligger på ungefär samma nivå som tidigare. Förhoppningsvis är det inte allt för mycket som skiljer. Men sen är det klart, jag kommer nog inte att få till 8,20 eller 8,30 i morgon. Då behövs lite mer tävlingsrutin.

”Han har varit en förebild”

Michel säger att han vill slå dig en sista gång i morgon. Hur ställer du dig till det?

– Det är samma här, jag vill också slå honom en sista gång. Haha!

– Nej men bara att Michel är med på de här tävlingarna betyder mycket. Han har varit en förebild för många av oss under hela sin karriär. Jag kommer ihåg att under mitt första SM vände han sig om och sa ett par ord till mig. Det gjorde min dag då, jag brydde mig inte om tävlingen längre. Så stor var han för mig.