Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Khaddi Sagnias succéhopp i comebacken: "Obeskrivligt"

Khaddi Sagnia berättar om den tuffa tiden i en intervju med GT.
Khaddi Sagnia gjorde succé i sin comeback. I tävlingarna i Växjö slog hon till med 6,67 och vann överlägset.Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN
Senast Khaddi Sagnia tävlade var den 10 februari 2019.Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY
Tilde Johansson, som kom tvåa i tävlingen, tillsammans med Khaddi Sagnia.Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY

Khaddi Sagnia är tillbaka efter korsbandsskadan.

I tävlingarna i Växjö gjorde hon succé direkt och hoppade 6,67.

– Det betyder otroligt mycket att vara tillbaka. Man ska aldrig ge upp, säger Khaddi Sagnia.

Under ett häcklöpningslopp skadade Khaddi Sagnia, 25, korsbandet och hon tvingads till en operation.

Skadan har hållit henne borta från tävlingar i nästan ett år, men under inomhustävlingen Quality Hotel Games i Växjö vann Khaddi Sagnia överlägset med ett hopp på 6,67.

Ett världsårsbästa för säsongen 2020 – även om det är tidigt in på säsongen.

– Det är jätteroligt. Det är obeskrivligt att vara tillbaka och att få tävla, det känns så gott, säger Khaddi Sagnia.

Khaddi Sagnia: ”Inte ge upp sina drömmar”

Hoppet i Växjö är endast åtta centimeter ifrån den hårda kvalgränsen till inomhus-VM senare i vår. I sommar går även OS i Tokyo av stapeln och där har Khaddi Sagnia en bit till kvalgränsen på 6,82.

Längdstjärnan har ett tydligt mål med 2020.

– Det är att få vara med i OS, inget snack. Det hade varit kul att få vara med i ett till och att få uppleva det. Det är det största man kan göra som friidrottare, att få representera sitt land och att göra bra ifrån sig, säger Khaddi Sagnia.

Vad betyder det att äntligen få tävla igen?

– Det betyder otroligt mycket. Det betyder att man aldrig ska ge upp. Man ska inte ge upp sina drömmar utan man ska fortsätta kämpa och göra det så bra man kan göra. Jag har mycket att visa mig själv men också andra. Att ge upp var aldrig ett alternativ.

Allt fokus på längdhopp

Khaddi Sagnia berättar att målet just nu är att fokusera på längdhopp, men utesluter inte häcklöpningen – som hon skadade sig så svårt i.

– Just nu är det fokus på längdhopp och det är det vi tränar på. Jag har inte kört häck i vinter men det kommer när det kommer. Men vi lägger allt fokus på längdhoppen, säger hon.

Tvåa i tävlingen kom talangen Tilde Johansson, 19, då hon var 42 centimeter bakom vinnaren Khaddi Sagnia. Även ovana stavhopperskan Angelica Bengtsson, 26, deltog i längdhoppen och hoppade 5,35.