Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag behöver utsätta mig för obekväma situationer”

Khaddi Sagnia (från en annan tävling)
Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN

Khaddi Sagnia är tillbaka efter korsbandsskadan. 

Den svenska längdstjärnan hoppade 6,72 i Karlsruhe och slutade trea. 

– Det var säsongsbästa, men jag vill verkligen ha mer, säger Sagnia till GT efter tävlingen. 

Det var för snart ett år sedan som Khaddi Sagnia slet av korsbandet, i samband med ett häcklopp i Nordenkampen. Den svenska längdstjärnan tvingades till operation och missade bland annat höstens VM i Doha. 

Sagnia var förra veckan tillbaka under tävlingar i Växjö, där hon slog till med seger och 6,67 – nytt världsårsbästa. 

Under fredagens World Indoor Tour i Karlsruhe gjorde Sagnia comeback mot internationellt motstånd, och visade att formkurvan är på väg åt rätt håll. 

Khaddi Sagnia trea i Karlsruhe

25-åringen slutade trea efter ett längsta hopp på 6,72. Kvalgränsen till OS i Tokyo ligger på 6,82. 

Sagnia såg nöjd ut efter att ha säkrat tredjeplatsen, och gjorde high five med tränaren Katrin Klaup på läktaren i Karlsruhe. 

– Det är en stark prestation, Khaddi har varit borta länge. Det bådar väldigt, väldigt gott inför fortsättningen. Hon måste få koll på ansatsen, man kan inte ge bort några hopp, säger experten Peter Häggström i Eurosports sändning. 

Maryna Bekh-Romanchuk vann längdtävlingen före Malaika Mihambo. 

GT når en lycklig Khaddi Sagnia i Karlsruhe. 

– Det var jätteroligt att tävla internationellt igen mot de här tjejerna. Det har jag inte gjort sedan sommaren 2018. Jag behöver utsätta mig för obekväma situationer och få flera hopp. 

Sagnia: ”Vill ha mer”

Eurosports expert Peter Häggström hade vissa synpunkter på Sagnias ansats, något hon själv identifierat som en förbättringspotential framöver. 

– Jag är nöjd med resultatet, men det finns en del att jobba på när det gäller ansatsen. Jag får ta dessa tävlingar som träningar och försöka komma rätt. Det lönar sig inte att vara i bra form om man inte levererar i ansatsen, det krävs mycket jobb, säger Sagnia och fortsätter:

– Fan, det känns gott med 6,72, men det finns mer att hämta. Jag känner mig glad och tacksam över att få vara här. För några månader sedan var jag hemma och körde rehab. 

– Visst, det var säsongsbästa, men jag vill verkligen ha mer. Det gäller att göra jobbet och hålla i kosten. 

Andreas Kramer såg ut att vara på väg mot något stort på 800 meter, men stumnade rejält på sista varvet och slutade fyra.