Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sjöberg utskriven – har tappat 15 kilo

Patrik Sjöberg.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Patrik Sjöberg
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Patrik Sjöberg har skrivits ut från sjukhuset.

Nu berättar Sjöberg att han har tappat över 15 kg och väljer samtidigt att hylla personalen på Sahlgrenska Universitetssjukhus. 

”Jävlar vad jobbigt det är när kroppen inte gör som jag vill”, skriver den före detta höjdhoppsstjärnan på Instagram

Det var i mitten av mars som GT kunde berätta att Patrik Sjöberg, en av Sveriges främsta idrottare genom tiderna, var allvarligt sjuk och vårdades på sjukhus. Det bekräftades av dottern Isabelle som samtidigt bad om att ge familjen lugn och ro under denna tid.

I slutet av mars vaknade Sjöberg efter att ha legat nedsövd i två veckor med dubbelsidig lunginflammation. 

”Bara för att jag tror att jag fortfarande är 22 och världsrekordhållare men en sak är säker, jag klarar nog inte en sån här vända till med tvåveckors nersövd och blod som inte vill ta till sig mer syre än 0,3...”, skrev han på Instagram då.  

Nu har Sjöberg blivit utskriven från sjukhuset och han berättar vidare på Instagram om hur hans rehabilitering pågår. 

Patrik Sjöberg hyllar sjukhuspersonalen

”Jävlar vad jobbigt det är när kroppen inte gör som jag vill. När jag blev utskriven så var det underbart att komma hem men inser nu att personalen på Sahlgrenska (Universitetssjukhus) gjorde ett fantastiskt jobb, jag har fortfarande problem att röra mig och finmotoriken är inte likadan som innan jag blev sjuk och jag har haft problem med aptiten och tappat över 15 kg. Minnet spelar spratt och jag börjar få flashbacks på drömmar jag hade när jag var nersövd och det är så skruvade och detaljrika mardrömmar som hjärnan uppenbarligen har lagt in i minnesfacken så nu har jag ett helvete att avgöra om jag har drömt eller faktiskt varit med om dom sakerna som sker i drömmen”, skriver på Patrik Sjöberg och fortsätter: 

”Jobbiga funderingar och ont i rygg och knän sätter sig på psyket och det är lätt att falla in i mörka tankebanor som absolut inte hjälper till att bli återställd. Av nån konstig anledning så får jag alltid ett kall att ta mig ut till Frölunda där jag växte upp så i några timmar körde jag runt i gamla kvarter för att sen åka ut till havet och även om jag är långt ifrån en seglarmänniska så har havet en lugnande inverkan på mig”. 

Sjöberg är en av landets mest framgångsrika idrottare någonsin. Han har, än i dag, det svenska och europeiska rekordet i höjdhopp. Han har dessutom, som enda höjdhoppare, tagit medalj i tre OS.

https://www.instagram.com/p/CNiSHCuHvZo/