Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Skulle ljuga om jag sa att jag mår bra”

Patrik Sjöberg gästade ”Malou efter tio” i TV4.Foto: TV4

Patrik Sjöberg har flyttat ut i skogen och har varit nykter i ett år – samtidigt som han har hittat sin nya kärlek, hunden Soto. 

– Jag blir nästan tårögd när jag ser honom, säger Sjöberg i Malou efter tio. 

Höjdhopparen Patrik Sjöberg är historiskt sett en Sveriges främsta friidrottare med flera VM och OS-medaljer. 

Efter karriären har han dock haft stora problem med alkohol och droger vilket drog ner honom i mörkret. 

– Det gick så långt att… Jag har alltid varit noggrann med att svara och dyka upp… Men när jag mådde som sämst jag började skita i saker. Jag började tacka nej till jobb jag behövde. Då började jag komma in i ond karusell, säger Patrik Sjöberg i Malou efter tio. 

Men för ett år sedan bestämde han sig för att bli nykter. Sjöberg flyttade ut i stuga utanför Örnsköldsvik – där fann han sin nya kärlek, hunden Soto. 

– Jag blir nästan tårögd när jag ser honom. Han har betytt extremt mycket. Jag har alltid kommit bra överens med djur. Han kom in i mitt liv när jag mådde som sämst.

Går minst en mil varje dag

I programmet pratar han även om hur han utan några problem har kunnat hämta ut tabletter från läkare, vilket har försämrat hans mående. 

– Jag skyller inte på någon läkare, men jag kunde få det jag ville ha. Det är ett spel som alla idrottsmän håller på med. Vi har mycket smärtor och vet exakt vilket spel vi ska spela för att få ut tabletter. Under min karriär gick jag på smärtstillande i 30 år. Jag reste över flera tidszoner varje månad och kunde vara överallt i världen. Det var mitt yrke då. Men nu tänker jag tillbaka på det ser jag det som totalt meningslöst. 

Patrik Sjöberg berättade även att han går minst en mil varje dag.

– Jag har lånat ytterligare en hund. Vi är ute väldigt mycket. Sen så blir det en del träning på gym, men känner jag inte för det, så gör jag det inte. 

Den förre friidrottaren berättar dock han behöver ytterligare tid för att må bra igen. 

– Jag skulle ljuga om jag mår bra. Man mår inte bra hela tiden, så är det. 

TV: Patrik Sjöberg: ”Frank var odödlig”