Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Pojkarna om branden i hallen: Var en olycka

Såhär rapporterade GT för drygt två veckor sedan när branden rasade.
Branden startade i mitten av september. Foto: ADAM IHSE/TT
Slottsskogshallen brann ner till grunden Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT

I mitten av september brann anrika Slottsskogshallen ner till grunden.

Två pojkar i tolvårsåldern har medgett att de orsakade branden.

– Detta är helt utan uppsåt. Det är en olyckshändelse och det gick snett helt enkelt, säger Joakim Sjöberg, juridiskt biträde till en av pojkarna, till P4 Göteborg. 

Polisutredningen efter den stora branden i Slottsskogshallen drivs enligt LUL, lagen om unga lagöverträdare sedan de båda pojkarna i tolvårsåldern medgett att de orsakat branden. 

Slottsskogshallen, där stjärnor som Christian Olsson,  Emma Green och Patrik Sjöberg tränat användes fram till att den brann ner fortfarande som träningshall åt många unga friidrottare i Göteborg. Branden beräknas ha orsakat skador för 50 miljoner kronor. 

Pojkarna som medgett branden är inte straffmyndiga och kommer inte åtalas eller dömas för brottet men kan behöva betala skadestånd beroende på vad som händer i utredningen

– Får de skadeståndsanspråk riktat mot sig får vi tittat på olika möjligheter att jämka detta eftersom han är så ung, säger Joakim Sjöberg, som är juridiskt biträde till en av pojkarna, till P4 Göteborg.  

”Mår ju inte bra”

Thomas Willén är åklagare och förundersökningsledare, han väntar på svar på räddningstjänstens utlåtande och den tekniska undersökningen som gjordes av polisen efter branden. 

Då utredningen bedrivs enligt LUL så får inte utredningen ta mer än tre månader, skriver P4 Göteborg. 

Joakim Sjöberg som företräder en av pojkarna säger till P4 Göteborg att hans klient inte mår bra.

– Han och hela familjen mår ju inte bra, detta är en vanlig familj som har drabbats av en stor kris på grund av detta, säger han. 

Pojkarna har fått ge sin version i förhör och enligt Sjöberg så var det inte med mening utan en olyckshändelse.